Tribuna
Asta la re(cidi)vista
Lui Ponta, Dragnea, Constantin şi Oprea li se fâlfâie. De steagul secuiesc!
Rareș BIŢU
1793 vizualizari
Lui Ponta, Dragnea, Constantin şi  Oprea li se fâlfâie. De steagul secuiesc!

... Auzi? Cobori? Adu-mi şi mie câteva lămâi. Cum adică n-are la chioşc? Ia din grădină. Din grădină, exact, ce te uiţi aşa? N-ai văzut că lângă bananii ăia doi e şi un lămâi? Nu-s coapte? Ei, las că până vii, se coc ele. Că la ce rântaş a scăpat în meniul de azi, nu puteam să risc fără lămâi. 

#  Aşa! Dă-i cu Firea, bagă mare cu Băsescu, şo pe Victor Viorel, mestecă nişte şantaj, dă pe gât o litră de atac la persoană, rumegă nişte ameninţare cu magia – nu magie-i zice când soţul dispare brusc? – şi îmbuibă-te cu o porcăială cum nicicând n-a avut Săptămâna Patimilor. Că doar n-o să bagi de seamă ce-i cu scârţâitul ăsta, nu? Umblă Dragnea pe vârfuri, la braţ cu Kelemen. Tocmai ce-au bătut palma: dacă ţiganii vor să PoMPeze la Băse şi Udrea, ăştialalţi mi ţi se-ncârdăşiră cu udemereaua, veşnica şulfă obişnuită cu toate aşternuturile. Poate şi cu mai mulţi deodată şi n-o deranjează nici dacă în iureşul iscat mai dă cu capul de noptieră, de s-aude la vecini. Trocul e simplu: voi ne daţi voturi, noi vă dăm voie să fâlfâiţi din steagul secuiesc. Cum? Cine să cârâie? Ei, lasă că-s mulţi. Ultima dată erau peste şapte milioane. N-au cum să cârâie toţi. De cârâit, ardelenii cârâie şi lent, şi degeaba, ăia prin Moldova sunt ocupaţi să dea birt cu fugiţii de-acasă, oltenii or să spună că fură cu treabă şi nu-s din localitate, cel mult răposaţii din Teleorman să cârâie, deşi parcă nici pe asta nu aş mai miza, de când au fost reduşi la tăcere. C-asta s-a întâmplat ieri în timp ce ţara stătea holbată să vază cine îşi ia Nana:

"UDMR tace şi face: STEAGUL SECUIESC devine legal în România. Vicepremierii Dragnea şi Kelemen au bătut palma. Legea care rezolvă problema steagului secuiesc ajunge în Parlament săptămâna asta", scrie Gândul.info. Hopa, cu aplauzele mai uşor, că nu-i doar "meritul" lui Dragnea: La formarea guvernului Ponta 3, liderii PSD, UDMR, PC şi UNPR au semnat un acord de colaborare parlamentară care la punctul 9 precizează: "părţile vor susţine promovarea unei iniţiative parlamentare în baza unei largi dezbateri publice, pentru reglemen­tarea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autorităţilor locale de a arbora pe instituţiile proprii alături de steagul UE şi al României, steaguri ale unităţilor administrativ teritoriale pe care le reprezintă". Documentul poartă semnăturile lui Victor Ponta, Kelemen Hunor, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea. Pentru cei care au deschis mai târziu aparatele, repet: "Documentul poartă semnăturile lui Victor Ponta, Kelemen Hunor, Dani­el Constantin şi Gabriel Oprea". No, care ziceai mă, că Guvernul nu lucrează? Uite că lucrează mă, ce credeaţi că i se fâlfâie? 

#  "Ilie Sârbu, atac în genul lui C.V.Tudor: "Băsescu tremură când intră în birou, abia îl ţin consilierii şi îl reanimă cu diverse tării". Hmm, parcă şi aud: domnu Sârbu, bă Ilie: io zic să stai în banca ta. Că s-ar putea să nu-ţi mai găseşti soţul ... pardon, soţia, într-o zi acasă, dacă nu eşti atent! În ritmul ăsta, nu-i departe ziua când vom citi: "C.V. Tudor, atac în stilul lui Ilie Sârbu". Fără nicio legătură cu ziua când nen-tu Sârbu şi-a atacat propriul testicul. Nici nu mai po­menesc că întâi l-a hăituit, să-i ia urma, amuşinându-l prin tufiş. Am făcut această precizare, ca să pricepeţi că, la atac, a ieşit încă unul cu cojones! 

#  Nici n-a anunţat bine Boc cum a alergat el 6 kilometri în 21 de minute, că răul ăla de Mircea Badea s-a şi repezit să-i pună piedică, invitându-l să facă pariu pe un şpiţ în testicule că Boc nu e în stare să alerge nici măcar un kilometru în 3,3 minute. Două lucruri ai scăpat, Mirceo: a) ce dovadă ai tu că Boc ar avea aşa ceva? şi be) mă, i-o fi vâjâit scrumiera aia de două kile pe la urechi, dar ai uitat ce iute venea înaprovizionat de la non-stop? A, era să uit: nici măcar în celebra înregistrare de la Capatos, n-a prea reieşit ceva care să contrazică prima variantă. Deci, Mirceo, te-ai cam grăbit! 

#  "Rusia a testat o rachetă intercontinentală". Cu acelaşi prilej, se pare că mama Rusia a testat şi cum pot dârdâi unii la jumătatea lui aprilie, chiar şi acolo unde e cald. Şi-a ieşit că pot dârdâi cu junghiuri reci şi cu frisoane şi mai reci! 

#  Adina Vălean, către Ponta: "Nu sunt dintre nevestele care se tem că nu mai ajunge soţul acasă". Bun, atunci sunt invitate nevestele cu altfel de aşteptări! 

#  "Parlamentul European ne anun­ţă că nu vom mai plăti pentru falimentul băncilor. peste opt ani". Na poftim! Adică pentru asta ne antrenăm noi de 25 de ani? Ca să fim mintenaş exoneraţi? 

# Un studiu recent arată că vârsta la care creierul încetează să mai lucreze ar fi 24 de ani. Aiurea! N-am spaţiu momentan, să detaliez, dar credeţi-mă că ştiu indivizi care de gândit n-au gândit nici înainte, nici după 24 de ani. Unii nici după alţi 24 de ani! Alţii, niciodată, nici măcar în decursul ultimilor 24 de ani! Şi-atunci cum să priceapă femeile de ce vor bărbaţii puştoaice măcar sub 20 de ani? Cum să priceapă că bărbaţii vor femei cu creier? 

#  Cică 7.500 de sibieni nu mai pot vota pentru că au rămas fără cărţi. De identitate. Alţii nu pot vota fiindcă, neavând carte, nici capul nu-i ajută! Îngrijorător e că pe ăia care au şi carte, şi parte, îi apucă sila la gândul că iar tre să voteze. Tot degeaba.







comentarii
7 comentarii

Cu steaguri si simboluri nu este de joaca,de dragul posturilor de sefi.
Observator,
17.04.2014 08:18
Mie nu mi se ,,falfaie,, si nu o sa-i mai votez pe acesti oameni pe acest considerent
gica
17.04.2014 08:44
Excelent articolul !
gb
17.04.2014 09:30
nici nu ai s-au nu se vede ce mascarada fac pe televiziuni ,astia au batut palma intre ei ,a scoso la inaintare pe firea ,asta a fost printre primele care a incercat s-a dea semnalu de rupere a usl si cu tata socru ,acu vor s-a ne pacaleasca ,asria ne cred intunecati la minte ,s-au nu vedeti cum se gudura unul pe linga altu ,bai astia a furat la greu impreuna ar trebui s-a se autosesizeze dna din momene ce se acuza unu pe altu de corupti pe toata media
anticomunist
17.04.2014 09:33
daca avem tot olteni pe la putere ce ai faci pe la noi nu se foloseste cuvantul fuam toti ci am fost toti
sib
17.04.2014 09:52
In Germania fiecare Land are drapelul sau pe care il arboreaza alaturi de cel national . Si nu numai in Germania. Unde-i baiul?
sibian
17.04.2014 23:22
intr-o tara unde domneste hotia ,spaga incompetenta,politicieni plagiati,hoti ,corupti,Romanika nu va avea un viitor stralucit in urmatorii 20 ani, Romania are nevoie de o alta clasa politica cu politicieni onesti cinstiti ,destepti,curati,nepatati din punct de vedere politic,cu o viziune economica pe termen lung si nu cu politicieni cacarai si pontanei,puisori de comunisti.s.a.m.d.IESIT IN STRADA ,MITINGURI IN TOATA TARA IMPOTRIVA GUVERNULUI PONTARAU .
hotu
18.04.2014 11:20
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA