Tribuna
PNL
"Liniştea interioară şi zgomotul lumii exterioare", discutate la Cercul Militar
Liuba STARII
1081 vizualizari
Diaconul Sorin Mihalache a susţinut, zilele trecute, conferinţa "Liniştea interioară şi zgomotul lumii exterioare". Evenimentul s-a desfăşurat la Cercul Militar, în prezenţa unui numeros public sibian.

Societatea contemporană ne expune la o sumă de provocări, ne introduce într-un câmp al informaţiilor multiple, care au ca scop acapararea fiinţei umane într-o lume a gândurilor şi a simţurilor, departe de ceea ce putem numi “esenţa şi autenticitatea vieţii”. Omul nu mai are posibilitatea să acorde timp reflexiei şi propriei vieţi lăuntrice, din cauza dinamicii universului exterior care îl copleşeşte şi îi anesteziază acea putere pe care părintele a numit-o “vedere cu inima".


Părintele Mihalache le-a povestit studenţilor în cadrul conferinţei despre un experiment în cadrul căruia s-a constatat că 70-80% din activitatea creierului are loc atunci când nu avem nicio sarcină.

”El devine mai activ când ne odihnim, metabolizând experienţele trecute. Experienţa credinţei este această vedere cu inima, pentru că Dumnezeu e personal, e Persoană, iar credinţa necesită exerciţiu. Când creştinul tace, se descoperă pe sine în profunzime, devenind conştient de infinitul pe care Dumnezeu l-a aşezat în trupul său finit şi dobândeşte o anumită luciditate. În zgomotul lumii, nu ne putem pregăti de întâlnirea cu Hristos. Lumea e zgomotoasă şi aici nu e vorba doar de zgomotul sonor, exterior, al mediului urban, ci de cel al gândurilor şi al emoţiilor. E un zgomot de fond, prin care nu mai vedem esenţialul", a mărturisit părintele Mihalache.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA