logo
FITS
Leonardo da Vinci la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”
Ioan VIDRIGHIN
2811 vizualizari
Leonardo da Vinci la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a finalizat recent proiectul de mobilitate profesională Leonardo da Vinci intitulat „Plasament transnaţional în domeniul IT pentru competenţe sporite şi competitivitate” (EURO-IT). Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul anilor şcolari 2010/2011 şi 2011/2012, cu un plasament profesional cu durata de 3 săptămâni şi 3 zile realizat în Leipzig (Germania) în perioada 19 septembrie 2011 - 12 octombrie 2011. În pregătirea şi implementarea proiectului, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a beneficiat de sprijinul şi expertiza partenerului intermediar Wisamar Bildungsgesellschaft gemeinnuetzige GmbH, Leipzig (Germania). Plasamentul profesional al elevilor s-a realizat la firma Robotron Bildungs und Beratungszentrum GmbH, Leipzig (Germania) - o companie germană de primă clasă în domeniul IT, de dezvoltare software, management de proiecte, outsourcing, soluţii de tip business intelligence etc.
"Grupul-ţintă al proiectului EURO-IT a fost constituit din 15 elevi selectaţi din clasele a XII-a de matematică-informatică intensiv informatică din Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” - elevi aflaţi în formare profesională iniţială în domeniul IT. Activităţile realizate de cei 15 "lăzărişti" în perioada plasamentului profesional au urmărit în principal completarea pregătirii lor teoretice în domeniul IT cu o dimensiune de tip practic-aplicativ. Beneficiarii proiectului au avut astfel posibilitatea de a-şi forma şi dezvolta competenţe profesionale reale şi avansate într-un domeniu recunoscut pentru o piaţă a muncii extrem de dinamică şi competitivă. În acelaşi timp, prin programul de pregătire lingvistică şi culturală la care au participat, elevii noştri şi-au îmbunătăţit competenţele de comunicare în limba engleză şi în limba germană şi, mai ales, au realizat o mai bună înţelegere a culturii germane şi a condiţiilor şi standardelor de muncă într-o firmă germană. Suplimentar câştigului profesional şi cultural, beneficiarii au apreciat că participarea lor la proiect a fost importantă pentru creşterea motivaţiei şi încrederii în sine, pentru spiritul de echipă şi pentru prieteniile deosebite care s-au legat între ei în timpul plasamentului profesional", afirmă prof. Gabriel Octavian Negrea, directorul Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" Sibiu, cel care a sigurat coordonarea generală şi suportul logistic al proiectului.
Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
Participarea la plasamentul de formare profesională a fost atestată pentru fiecare beneficiar prin Certificatul de mobilitate EUROPASS. "Acest document cu recunoaştere europeană devine parte componentă a portofoliului educaţional şi profesional al beneficiarilor şi va constitui pentru ei un avantaj în carieră şi mobilitate profesională, sporindu-le şansele de angajare într-o Europă fără graniţe şi cu o mare diversitate culturală", a declarat pentru TRIBUNA prof Adina Stănculescu, responsabilul proiectului.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia