Tribuna
La mulţi ani "Caedonia" pentru 45 de ani de existenţă!
Sala festivă a Bibliotecii Astra Sibiu a fost gazda corului de cameră "Caedonia", care, vineri, 17 mai, a aniversat 45 de ani de existenţă. Acesta s-a înfiinţat în anul 1968, la iniţiativa unor absolvenţi ai Conservatorului de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.
Anul acesta se împlinesc 45 de ani de când corul de camera "Caedonia" a pornit la drum, perindând numeroase scene atât din Europa, cât şi din Statele Unite ale Americii, ducând numele ţării noastre şi, implicit, cel al Sibiului, cât mai departe. "Perioadele de vârf ale corului au fost multe. Nu au reuşit să se situeze niciodată mai jos de locul doi. După 1990 a avut marea şansă de a colinda prin Europa", mărturiseşte Florin Soare, dirijorul corului. Înainte de a conduce el grupul, Doru Constantiniu a fost cel care a luat pentru prima dată bagheta în mână, conducând "Caedonia" până la 50 de ani, când bărbatul a murit. Din acel moment, Florin Soare, care îi fusese coleg la Conservatorul de Muzică, "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, acceptă să conducă corul. Astfel, de mai bine de 33 de ani, el este dirijorul corului "Caedonia".
Din dragoste pentru muzică
În ceea ce priveşte manifestarea de aniversare a celor 45 de ani, ea a cuprins o serie de cântece, capreciate prin ropotele de aplauze ale zecilor de spectatori. Începând cu imnul Astrei, continuând cu 20 de melodii din repertoriu şi  terminând cu un expresiv "La mulţi ani!", corul de cameră "Caedonia" a acoperit şi descris întreaga activitate pe care a avut-o până în prezent, fiind o grupare alcătuită, după cum adaugă Florin Soare, nu din amatori sau profesionişti, ci din iubitori ai muzicii corale. "Suită din ţara Oaşului", "Mult mă-ntreabă inima", "Somnoroase păsărele" au fost doar o parte din melodiile interpretate. Corul s-a orientat spre lucrări clasice, romantice, prelucrări folclorice, incluzând, de asemenea, şi Liturghia Ortodoxă.
Pe lângă concertul susţinut la Biblioteca Astra, Corul de Cameră Caedonia va mai susţine o serie de cântări corale în perioada 17-26 mai,  îngăduite de aniversarea celor 45 de ani de activitate, în cadrul unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului.                   comentarii
1 comentarii

gilu
21.05.2013 19:59
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia