logo
FITS
La Mîrşa au început lucrările pentru două noi blocuri ANL
Dan FRÂNCU
2028 vizualizari
La Mîrşa au început lucrările pentru două noi blocuri ANL
Având în vedere numărul mare de cereri pentru locuinţe înregistrate la registratura instituţiei (colectate de mai mulţi ani la Biroul Lucrări Publice, Administrarea Patrimoniului și Fond Locativ), precum şi posibilităţile extrem de limitate pe care le are pentru satisfacerea acestor nevoi, Primăria oraşului Avrig a iniţiat demersuri către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în scopul rezolvării acestei situaţii prin construcţia de noi unităţi locative.

Demersurile au fost deosebit de complexe şi greoaie, dar ceea ce părea doar un vis frumos începe să prindă contur, astfel că, nu peste foarte mult timp, în localitatea Mîrşa vor fi disponibile încă 44 de locuinţe tip ANL, destinate tinerilor, în regim de închiriere.

Noile locuinţe ANL de la Mîrşa vor fi dispuse în două imobile tip bloc (parter + 4 etaje + mansardă), ale căror lucrări de construcţie au început în urmă cu doar câteva zile, pe un teren aflat în patrimoniul oraşului, situat pe strada Cindrel, numărul 4. (Terenul a fost dezmembrat şi transmis în folosinţă gratuită Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe printr-o hotărâre a Consiliului Local Avrig adoptată în anul 2009, modificată printr-un alt act normativ local din anul 2017.)

În prezent, la Primăria oraşului Avrig sunt înregistrate peste 250 de cereri pentru locuinţe, depuse de familii sau persoane cu vârste diferite şi din diverse categorii sociale. Unicul bloc ANL din oraşul Avrig, destinat închirierii către persoanele sau familiile tinere cu vârsta mai mică de 35 de ani, se află tot în localitatea Mîrşa şi a fost dat în folosinţă în anul 2008. (Blocul a fost realizat prin consolidarea, recompartimentarea şi modernizarea unui fost cămin de nefamilişti).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia