logo
La liceul din Avrig, elevii vor primi zilnic alimente
Dan FRÂNCU
726 vizualizari
La liceul din Avrig, elevii vor primi zilnic alimente
Încă din prima zi de şcoală după vacanţa de Paşti, toţi cei 925 de elevi şi preşcolari avrigeni înmatriculaţi la Liceul Teoretic "Gheorghe Lazăr” (inclusiv cei de la instituţiile de învăţământ arondate), au primit câte un sandviş şi un fruct, urmare a implementării "Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat”, aprobat de Guvernul României prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 92/2017.

“Atât elevii, preşcolarii cât şi părinţii acestora, s-au arătat foarte mulţumiţi de punerea în aplicare a acestui program, iar reacţiile primite în cea dintâi zi de desfăşurare a acestuia sunt din cele mai bune. Ne bucurăm că, în sfârşit, programul a devenit operaţional şi că Primăria Avrig a reuşit parcurgerea tuturor etapelor şi formalităţilor pentru încheierea contractului de furnizare a serviciului şi produselor. Conform obligaţiilor ce ne revin, în fiecare dimineaţă vom comunica furnizorului numărul de elevi şi preşcolari prezenţi la şcoală şi grădiniţe, astfel că acesta va trimite numărul exact de pachete alimentare. Unul din obiectivele acestui program este şi acela de a contribui la reducerea abandonului şi absenteismului şcolar”, ne-a spus directorul Liceului Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig, prof. Marius Novac.

În cursul lunii februarie a acestui an, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat o hotărâre prin care a aprobat acordarea suportului alimentar pentru elevii şi preşcolarii de la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig sub forma unui pachet alimentar. Contractul de furnizare a serviciului şi produselor a fost semnat la sfârşitul lunii martie, astfel că, pentru anul şcolar 2017 – 2018 (perioada 11.04.2018 – 15.06.2018), cei 926 de preşcolari şi elevi avrigeni vor primi zilnic un sandviş şi un fruct, fiind disponibile cinci variante de pachet alimentar (conform anexei la contractul de furnizare).

Alături de liceul din Avrig, în acest program sunt incluse alte două instituţii de învăţământ: Colegiul Naţional Pedagogic ”Andrei Şaguna” din Sibiu şi Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaş” din Sălişte.

Concomitent cu punerea în aplicare a acestui program, la instituţia de învăţământ din Avrig a fost suspendat Programul “Laptele şi cornul”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia