logo
La Avrig, Astăzi se reiau "Şezătorile de la bibliotecă”
Dan FRÂNCU
2416 vizualizari
La Avrig, Astăzi se reiau
"Dragi mi-s verile cu flori,/Iernile cu şezători./Dragi mi-s lucrul rânduit/Şi vremea de povestit.”

Aşa începe anunţul prin care Biblioteca Orăşenească Avrig informează persoanele interesate că, începând de azi, 12 ianuarie, se reiau “Şezătorile de la bibliotecă”, activitatea devenită deja o frumoasă tradiţie în micul oraş situat între Masivul Făgăraş şi malul stâng al Oltului.
Întreruptă pentru o scurtă perioadă, astfel încât gospodinele din Avrig să se poată pregăti cum se cuvine pentru sărbătorile de iarnă, ediţia 2016 – 2017 a “Şezătorilor de la bibliotecă” se reia începând cu această zi de joi, începând cu ora 18,30.
“S-a aşternut omăt gros pe câmpuri ca să hodinească pământul bine şi să prindă puteri de germinat seminţe, e noaptea lungă încă şi poveştile la un ceai cald aşteaptă să fie spuse. Mâinile ştiu că au de lucru căci sunt artiste în a înnoda firele iar modele... slavă Domnului, am schimbat şi om mai schimba, că-i vremea. Vă aşteptăm, dragi doamne şi domnişoare, fete, mămici, bunici, tuşici, năşici, să petrecem serile de joi vesel, practic şi tradiţional. Vă aşteptăm la un ceai cald, o poveste frumoasă (spusă sau citită), la un lucru bun/nou/util şi mai ales vă aşteptăm într-o comunitate care readuce, încet-încet, la viaţă, “Reuniunea femeilor din Avrig”. Din Avrigul frumos…”, se mai menţionează în invitaţia făcută de Maria Grancea, bibliotecara din Avrig.
“Şezătorile de la bibliotecă” se desfăşoară în fiecare zi de joi, de la ora 18,30, la Biblioteca Orăşenească Avrig (biblioteca publică).comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia