Tribuna
La Agnita s-a desfăşurat Festivalul Naţional de Folclor „Cânt şi joc pe Hârtibaci”
I. BÂRSAN
1877 vizualizari
La Agnita s-a desfăşurat Festivalul Naţional de Folclor „Cânt şi joc pe Hârtibaci”
Cea de a XXIII-a ediţie a Festivalului Naţional de folclor „Cânt şi joc pe Hârtibaci” a fost dedicată Centenarului, pe scena Casei de Cultură „Ilarion Cocişiu” din Agnita desfăşurându-se, în două zile consecutive, spectacole în care au dominat cântecele patriotice, intercalate între suite de jocuri populare.

Prima zi de spectacol a aparţinut dansatorilor, grupurilor vocale şi soliştilor din Agnita.

Au oferit bucurie spectatorilor, prichindeii din ansamblurile „Hârtibaciu” , „Clubul Elevilor” şi grupurile vocale ale Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Mincu”, clasa externă Agnita, jucătoarele din Bruiu şi bineînţeles ansamblul „Cununa” al Casei de Cultură din Agnita.

Interpreţii de muzică populară, Ioana Bogdan, Constantin Vasilescu, Cătălina ţigău-Chiţimia şi micuţa Teodora Borcea au completat cu talent spectacolul muzical-coregrafic pregătit de profesorii Ioan Sârbu şi Doina Părău.

O pată de culoare a fost adăugată spectacolului de  ansamblul „Anna Forest” din Cipru care l-a „imitat” pe Zorba Grecul dar a  prezentat şi un dans tradiţional din Cipru.

Un moment emoţional a fost evocarea fostului membru al Casei de Cultură din Agnita, profesorul şi solistul Florin Părău, plecat prea repede dintre cei care l-au îndrăgit.

Spectacolul agniţenilor s-a încheiat cu un concert de colinde cântat de artişti împreună cu spectatorii.

A doua zi , pe scena Casei de Cultură din Agnita, în faţa aceleiaşi săli pline, au evoluat îndrăgiţii dansatori şi solişti din ansamblul profesionist „Junii Sibiului”.

Spectacolul a început cu Imnul României cântat de Traian Stoiţă, Ovidiu Homorodean şi Răzvan  Năstăsescu, susţinuţi de glasurile celor din sală.

Spectacolul  junilor a început cu elegantele dansuri de salon, Căluşerul Transilvănean şi Învârtita de Salon. Apoi, întercalând jocurile cu cântecele soliştilor, junii au prezentat dansuri din Oltenia, Moldova şi de pe Câmpie.

De o primire călduroasă şi de aplauze s-au bucurat laureaţii ediţiilor precedente ale Festivalului Naţional „Cânt şi joc pe Hârtibaci” , Gabriel Dumitru, Codruţa Rodean, Sînziana Ştefan, Oana Tomoioagă, şi Nicu Mâţă.

Multe aplauze le-au fost dăruite soliştilor Nelu Albu, Robert Târnăveanu şi Adrian Neamţu.

Un moment inedit a fost realizat de agniţeanul Marcel Părău care  a cântat în spectacolul Junilor împreună cu cei doi tineri solişti Ioana Bogdan şi Constantin Vasilescu.

Suita jocurilor de pe Hârtibaci începută cu Rara Retişna şi terminată cu bătuta din Ilimbav a încheiat prestaţia ansamblului Junii Sibiului. Spectacolul acestora a fost încheiat cu scena ocupată de dansatori cu steaguri tricolore, cântând împreună cu Robert Târnăveanu. 

Felicitări solistului Traian Stoiţă care a reuşit, în calitate de prezentator, să realizeze atmosfera de mare sărbătoare naţională.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA