logo
"Justiţiarul" Marius Albin Marinescu, nume de cod "Rahova" (III)

Colaborarea lui Marius Albin Marinescu cu Securitatea a durat aproape un an, după cum arată documentele din dosar. Încetarea legăturii cu gazda "Rahova", adică cu Marius Albin Marinescu a avut loc după aproape un an de la semnarea "angajamentului", la data de 16 martie 1981, deoarece acesta s-a căsătorit şi în majoritatea timpului erau acasă soţia sau soacra lui. Până atunci, însă, în casa folosită drept "casă de întâlniri" au intrat alte nume de cod: rezidentul "Lucescu", sursa "Oprea", informatorul "Lăsculescu", sursa "Paula" sau informatoarea "Codruţa". "Din analiza probelor administrate şi a situaţiilor de fapt expuse rezultă că există dovada că locuinţa (...) a aparţinut pârâtului, că acesta a fost de acord să o pună la dispoziţia Securităţii, fiind gazdă casă întâlniri, întrucât era apropiat de ofiţerul de contrainformaţii care l-a sprijinit în rezolvarea unor probleme personale, iar prin aceasta a înlesnit culegerea de informaţii de către lt.col. Luca Mihail, care a introdus în perioada respectivă în casa de întâlniri, persoanele menţionate, care aveau calitatea de rezidenţi, surse sau informatori", documentele prezentate instanţei.

Căsătoria ca scăpare de Securitate - probă irelevantă

Deoarece Marius Albin Marinescu a susţinut că s-a căsătorit „ca formă de refuz” pentru a scăpa de Securitate, instanţa a spus că "nu poate fi reţinută susţinerea pârâtului că a existat o formă de refuz urgentarea căsătoriei pentru a aduce în casă soacra, acest motiv determinând Securitatea să renunţe la a folosi locuinţa din lipsa posibilităţilor, întrucât, anterior căsătoriei, locuinţa sa a funcţionat ca şi casă de întâlniri, aceste întâlniri s-au realizat, iar o eventuală urgentare a căsătoriei, în condiţiile în care pârâtul avea vârsta de 24 de ani, o vârstă potrivită pentru încheierea căsătoriei, nu prezintă relevanţă şi nu putea avea efecte asupra calităţii de colaborator al Securităţii în forma arătată, pe care pârâtul a avut-o în acea perioadă".
Astfel, instanţa de judecată, urmare a aprobării Notei de constatare, analizând cererea în raport de ansamblul probator administrat în cauză apreciază că CNSAS, în calitate de reclamant a făcut dovada susţinerilor sale. Faţă de cele constatate, instanţa a respins excepţiile lipsei de interes şi a lipsei calităţii procesuale pasive. S-a admis, încă de la Curtea de Apel Bucureşti, acţiunea formulată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii în contradictoriu cu Marius Albin Marinescu. Curtea de Apel Bucureşti a constatat că "pârâtul a avut calitatea de colaborator al Securităţii". Sentinţa a fost pronunţată în data de 6 octombrie 2009, cu recurs în 15 zile de la comunicare. Marius Albin Marinescu a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde, la data de 24 iunie a fost respins recursul ca nefondat.

Uite cine vorbeşte!?!

Mulţi dintre cei care au citit ani la rând atacurile lui Albin Marinescu din "Justiţiarul" se întreabă după ce au aflat că acesta a colaborat cu Securitatea, câţi oameni au avut de suferit în urma întâlnirilor ce au avut loc în casa pusă la dispoziţie de cel autointitulat "justiţiarul sibian"? Un răspuns în acest sens este greu de dat, dar, cu certitudine, au existat oameni care au avut probleme din această cauză. Alţii se întreabă dacă Albin Marinescu are capacitatea morală de a lansa critici virulente la adresa unor persoane publice, în condiţiile în care instanţele au stabilit relaţia sa cu fosta Securitate sau să-i eticheteze pe unii drept "securişti"? Râde ciob de oală spartă! De altfel, publicaţia "Justiţiarul" a fost scoasă la vânzare, mai multor oameni de afaceri propunându-li-se să o cumpere. Refuzul cumpărării a dus la un nou val de critici la adresa acestora. Se pare că războiul dus de Marius Albin Marinescu cu oamenii pe care i-a făcut cu ou şi cu oţet în publicaţia sa nu are la bază doar interesul de a scoate la lumină realitatea, ci mai degrabă e o reglare de conturi. Probabil că unii l-au refuzat pe "Justiţiar" cu atâta fermitate încât acesta le dedică episoade întregi în publicaţia pe care, nu demult, umbla să o vândă. Cel care a dorit să fie primarul sibienilor dar a obţinut sub două procente are motive personale pentru care atacă oameni cu funcţii sau oameni de afaceri, erijându-se în apărătorul dreptăţii. Însă despre adevăratele motive şi adevăratele interese ale lui Marius Albin Marinescu vom vorbi cu alte ocazii.

TRIBUNA

comentarii
16 comentarii

rahat cu mac, sunteti penibili...
Mata Hari
25.02.2011 03:41
pai daca procesul a fost in 6 octombrie 2009, voi de ce scrieti doar acum, in 2011, cu ce v-a suparat asta recent?
Mata Hari
25.02.2011 03:44
Se simte efortul de a-l balacari pe cel in cauza, efort datorat unei comenzi insistente din partea mafiei deconspirate de justitiar.
Constatator
25.02.2011 07:40
de-a dreptul penibil intreg articolul. Din articol rezulta ca respectivul individ (care imi este total antipatic) este nevinovat. Cine a trait sub comunisti stie ca securitatea nu putea fi refuzata in asemenea cazuri. La Tribuna in redactie sunt oameni care au facut mai mult rau poporului roman sub comunisti decat toti informatorii la un loc, prin colaborarea intima pe care au avut-o cu nomenclatura PCR, Elena Nae, Nicu Ceausescu, etc si prin propaganda pe care au facut-o direct sau indirect pentru sistemul comunist. Prietenii stiu de ce
doru
25.02.2011 08:08
Baietii cu ochi albastrii nu dorm,iata ca au sarit in ajutorul justitiarului !
Asa baieti,comentati sub "acoperire",ajutati-l pe sustinatorul vostru,este intr-o mare incurcatura,afla tot neamul cu ce "rahat cu mac"s-a indeletnicit luptatorul pentru dreptate.
Ar fi interesant de aflat cati oameni au ajuns in "malaxor"din cauza justitiarului.
je
25.02.2011 08:14
Felicitari d-lui Marinescu! "Justitiarul" un ziar corect si la obiect. Daca faceti atata caz despre "un posibil informator" al securitatii, de ce nu va luati de fostii ofiteri de securitate (politie politica), care intr-adevar au facut rau oamenilor. Va este frica???
Vipera
25.02.2011 08:47
Toti au fost securisti, si Iliescu, Voiculescu,V.Tudor,Dinescu, Nastase, etc ...ce va legati de cei mai mici ?
Ionel
25.02.2011 09:52
laba trista cel care scrie articolul
horia
25.02.2011 13:00
MAI DEGRABA PUBLICATI POIEZIILE LUI VIDRIGHIN DIN TRIBUNA ANILOR 85-90
BEN
25.02.2011 15:54
cu ce l-a speriat oare PDlul pe cara bu lea de misca asa din urechi, la comanda politica?
sancho
25.02.2011 22:28
va da clasa justitiarul la toate capitolele, dar in primul rand la presa adevarata!
sib
26.02.2011 08:12
Hello, tribuna ! De ce nu-mi comentariu ?
tribuna
26.02.2011 15:44
Un scurt rezemat la comentariul meu nepublicat : Este sau a fost str. Gh. Doja in Sibiu ? Casa pusa la dispozitie apare pe Gh. Doja ? Sau niste neaveniti inventeaza stiri bomba, pe strazile nimanui ! Astept cu interes sa citesc in tribuna despre adevaratele interese si motive ale lui Marinescu, dar si despre adevaratele interese si motive ale celor din fata si din spatele ziarului tribuna. Prietenii stiu ce spun, la fel ca si voi !
tribuna
26.02.2011 15:59
Va rog sa nu va mai luati de IMPECABILUL Marinescu! El este ingemanarea simfoniei neterminate a sufletelor curate cu puritatea universala a unei plimbari prin Paradisul purificat pina si de sensurile lui, astfel incit acel Paradis sa nu fie atins nici macar din gresala de un fulg de funingine. Marius Albin Marinescu reprezinta un exemplu de perfectiune, frumusete, in timp ce restul lumii, pacatoasa si dezaxata nu poate accepta faptul ca lumina vine de la Marinescu , al carui prenume, ALBIN, nu vine de la vinovata insecta ce fura polenul florilor corupte, ci de la ALB! Ce predestinare, domnule!!!! :)))
ALEX
27.02.2011 08:54
Ma numesc Alex Oprea si stiu de la tata, care a fost sursa Oprea...
ALEX
28.02.2011 08:05
marinescule nu semna in numele meu. daca indraznesti sa te iei de tata din groapa, care a patimit de pe urma securitatii cum nici nu iti imaginezi, te caut. si sti ca numai cind ma uit la tine faci pe tine. Las ce esti.
alex oprea
01.03.2011 23:49
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia