Tribuna
Israelul vrea şi el să impoziteze multinaţionalele!
Dumitru CHISELIŢĂ
580 vizualizari
Israelul vrea şi el să impoziteze multinaţionalele!
Autoritatea Fiscală israeliană a anunţat că negociază cu corporaţiile multinaţionale din ţară plata profiturilor acestora "în următoarele luni", informează HotNews.

 

Printre acestea, cele patru corporaţii-mamut din lumea digitală, adică Google, Apple, Facebook, Amazon, cunoscuţi ca GAFA,  sunt acuzaţi în mod regulat de "optimizare fiscală", lucru care le permite minimizarea impozitelor. Aceeaşi procedură este copiată şi de unele companii din România.

Israelul intenţionează, prin taxarea multinaţionalelor, să urmeze "calea europeană" unde  Comisia Europeană, are în vizor marile grupuri ale internetului, unele dintre ele condamnate la amenzi importante, cum este cazul Apple și Amazon. Fiscul israelian a anunţat, mai exact că s-a demarat un dialog cu companiile multinaţionale active în Israel pentru a-și plăti impozitele. În cazul în care  în următoarele luni nu se va ajunge la un acord, vor fi impuse taxe pornindu-se de la estimările fiscului israelian "chiar dacă vor putea fi contestate în tribunale".

Oficial, nu este încă făcută publică rata de impozitare pe care autorităţile din Israel intenţionează să o aplice. În prezent, impozitul este de 23% pentru companiile israeliene, dar o lege destinată încurajării investiţiilor străine prevede taxe reduse care variază de la 5 la 16% în anumite cazuri.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia