Tribuna
Iohannis a discutat cu Ponta posibilitatea de a intra în Guvern
Sorana MAIER
929 vizualizari
Iohannis a discutat cu Ponta posibilitatea de a intra în Guvern
Primarul Sibiului spune că în discuţia pe care a avut–o luni cu premierul s–au oprit scurt şi asupra Ministerului Afacerilor Europene. "Discuţia a mers repede mai departe. Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Primul ministru a înţeles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată", a explicat primarul.
Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a discutat luni, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta despre posibilitatea ca el să intre în Guvern.
"Esenţa discuţiei am comunicat-o şi noi, şi Guvernul, a fost vorba de proiectele Sibiului. Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul, evident că am discutat şi despre această chestiune şi pot să confirm că am discutat şi de spre posibilitatea de a intra în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altă dată, despre postul de la Externe, nici de la Interne, nici de vreun alt post care a fost ocupat luni. (...) A fost o discuţie mai degrabă generală. Ne-am oprit un pic în discuţie asupra unui post care mi s-a părut important, este vorba de Ministerul Afacerilor Europene, dar discuţia a mers repede mai departe. Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Primul ministru a înţeles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată", a explicat astăzi, în conferinţa de presă, primarul Iohannis.

Schimb de teren pentru Spital

Situaţia terenului pe care să fie construit Spitalul de Urgenţă pentru Sibiu a fost temă de discuţie între premier şi primar.
Primăria a mai solicitat şi în trecut un teren al Statului, de pe Calea Poplăcii, aflat în administrarea Ministerului Apărării, însă acesta din urmă a refuzat.
Primarul speră să aibă sprijinul premierului şi după un interval de o lună, în care să se clarifice situaţiile juridice ale terenurilor, să fie iniţiată o hotărâre de Guvern pentru a obţine un teren pentru viitorul Spital de Urgenţă.
"Noi vrem să facem un schimb de terenuri, nu dorim să le luăm pur şi simplu. Noi dispunem de terenuri păşune care nu mai sunt folosite, terenuri adiacente celuilalt poligon din Dealul Dăii şi atunci Armata poate să-şi mărească poligonul din Dealul Dăii şi să ofere în schimb o parte din poligonul nefolosit din Calea Poplăcii. Poligonul folosit pentru trageri pe Poplaca rămâne în continuare la Armată", a spus primarul Sibiului.
Planul Urbanistic General al Sibiului prevede amplasarea unui spital în zona Poplaca şi transformarea actualului spital în complex studenţesc.

comentarii
6 comentarii

normal ca nu pleaca Johannis pentru a fi ministru. El viseaza de la prim-ministur in sus, ceea ce e normal (in politica).
SASU
09.08.2012 16:18
nu vrem spital la iesirea din Valea Aurie inspre Poplaca nu vrem spital faceti in dealu vaii nu in in valea Aurie
eu
09.08.2012 18:43
Nu plec nicaieri,mai stau sa va mai dai un pic de mumu.
K.J.
09.08.2012 18:53
Nu mai inteleg nimic din pseudopolitica lui johanis-sens-giratoriu... cred ca nici nu are vreo politica, decat cea a caselor retrocedate sau cea a unor bani publici cu care - spre exemplu - se vopsesc piste de biciclete, care acum sunt cam spalacite, sa nu spun sterse... HAI PA johanis...
Eu, sibianul
09.08.2012 20:53
johanis trebuie sa ramana la sibiu.Indiferent ce post va ocupa in guvern va fi o persoana terminata pentru ca in politica asa se intampla. D-le Johanis nu plecati de la sibiu.Pun pariu pe judetul sibiu ca ve-ti pierde definitiv.
fhj
09.08.2012 21:34
cum sa intelegi ma omule daca esti mitic ?
io,sibianul
09.08.2012 22:34
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia