Tribuna
Investiții și reparații de peste 5 milioane de lei în unitățile de învățământ din Mediaș, în 2018
Vasile ANTIPA
583 vizualizari
Investiții și reparații de peste 5 milioane de lei în unitățile de învățământ din Mediaș, în 2018

2018 a fost un an plin de lucrări, reparații și investiții la unitățile de învățământ din municipiul Mediaș. Primăria a alocat anul trecut aproximativ 5 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, 2,4 milioane de lei fiind alocați investițiilor, iar alte 2,6 milioane de lei au fost pentru lucrări de reparații. De aceste fonduri au beneficiat majoritatea școlilor și grădinițelor din municipiu.

Una dintre lucrările de investiții finalizate anul trecut s-a referit la amenajarea unei săli de sport la Școala Gimnazială Istvan Bathory. Pentru aceasta a fost nevoie de reabilitarea unui corp clădire anexă, valoarea proiectului fiind de aproximativ 203.000 lei.

De investiții consistente a beneficiat în 2018 și Colegiul Tehnic Mediensis. Astfel, a fost reabilitată instalația de alimentare cu apă și încălzire, instalația de încălzire interioară și a fost achiziționată o centrală termică nouă. Totodată, a fost reabilitată curtea interioară a școlii. Valoarea totală a investițiilor a fost de aproximativ 1,1 milioane de lei.

Printre lucrările de investiții derulate anul trecut se numără amenajarea terenului de sport de la Școala Națională de Gaz, reabilitarea instalațiilor de încălzire, a sălii de sport și achiziționarea unei centrale termice la Școala Gimnazială Numărul 7 și construirea unei scări exterioare pentru evacuarea în caz de incendiu la Grădinița numărul 12. De asemenea a fost construită o rampă pentru persoane cu dizabilități la Școala Gimnazială “Constantin Ioan Motaș” și a fost reabilitată fațada Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”. 

„Pe parcursul anului 2018 am derulat la instituțiile de învățământ din municipiul Mediaș, atât lucrări de investiții cât și de reparații. Pot să vă spun faptul că la capitolul reparații am alocat pentru toate investițiile aproximativ 2,5 milioane de lei, iar la investiții aproximativ aceeași sumă.

Voi avea o întâlnire cu reprezentanții tuturor unităților de învățământ din oraș și împreună vom stabili lucrările pe care urmează să le efectuăm pe parcursul anului 2019. Sigur, mai exact vom putea spune exact ce vom putea face, doar după ce vom aproba bugetul Mediașului”, a precizat primarul Mediașului, Gheorghe Roman.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia