Tribuna
Păuca - 700 de ani de atestare
Păuca - 700 de ani de atestare

Joi va fi zi de sărbătoare pentru locuitorii din comuna Păuca. În 12 noiembrie se vor sărbători 700 de ani de atestare documentară a comunei Păuca (1309 - 2009). Pentru a marca acest eveniment deosebit din istoria comunei, autorităţile locale au pregătit un program cultural-artistic bogat şi pe toate gusturile. Astfel, la Păuca, pe lângă fiii satului vor fi prezente autorităţile judeţene, fie că este vorba de Consiliul Judeţean sau Prefectură, dar şi parlamentarii de Sibiu. Manifestarea va debuta la ora 11 cu o slujbă religioasă la Biserica ortodoxă din localitate - "TE DEUM", ce va fi oficiată de ÎPS Mitropolitul Ardealului, prof. dr. Laurenţiu Streza. Imediat după acest moment, oficialităţile vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, în amintirea locuitorilor din Păuca ce s-au jertit pentu libertate şi bunăstare.
La ora 11.45, este programată inaugurarea noului sediu al Consiliului Local şi al Primăriei Păuca. Astfel, cei prezenţi vor avea posibilitatea să viziteze noua clădire, una dintre cele mai moderne din judeţ. Punctul culminant al programului cultural se va petrece la ora 12.15, când va fi organizat simpozionul "Păuca, 700 de ani de atestare documentară, 1309 - 2009", la care vor lua parte personalităţi sibiene şi oameni de cultură.
În jurul orei 13, se va da startul programului folcloric, iar autorităţile locale, în frunte cu primarul comunei, Nicolae Dancu, vor înmâna diplome de cetăţean de onoare al comunei Păuca.
Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local Păuca.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA