logo
Interviu cu CEO-ul Daumantas Dvilinskas de la TransferGo
Interviu cu CEO-ul Daumantas Dvilinskas de la TransferGo

Suntem încântați să publicăm acest interviu cu Daumantas Dvilinskas, CEO și co-fondator al TransferGo, una dintre primele companii de succes FinTech. Citind mai departe, veți vedea povestea călătoriei lor de până acum și veți înțelege care este secretul din spatele succesului lor. Daumantas are de asemenea, un sfat valoros pentru noile companii FinTech in 2017. Suntem siguri că vă veți bucura de acest sfat.

1) Cum a început Transfergo și de unde a venit ideea?

AfacereaTransferGo s-a născut din frustrarea cauzată de interacțiunile cu băncile și de încercarea de a face transferuri internaționale de bani prin intermediul acestora. În anul 2011 eu si asociatul meu am stabilit o afacere tradițională de import/export, ceea ce a însemnat că a trebuit să efectuăm plăți regulate internaționale către furnizorii noștri. Pe atunci, băncile au fost singura noastră opțiune și, sincer să fiu, a fost un coșmar. Inutil să mai spun, că am fost taxat cu până la 15 de ori mai mult decât în prezent, dar a existat un sentiment general, că satisfacția clientului nu a fost într-adevăr o prioritate pentru băncile mari din Marea Britanie. Ne-am confruntat cu o serie de obstacole și cu transferuri de bani lente, taxe uriașe și durate de așteptare de până la 7 zile lucrătoare. Odată ce am văzut problema, ne-am dat seama că o soluție cum ar fi TransferGo ar putea ajuta mulți oameni ca noi. Pentru că noi înțelegem problema și simțim durerea pe care clienții nostri o au, ne putem adapta produsul și abordarea, punem accent 100% pe ceea ce contează cel mai mult și servim clienții cât de bine putem. Vedem cum ridicând povara transferurilor internaționale de bani scumpe, lente și complicate, putem schimba viața oamenilor, fiindca uneori o tranzacție medie poate reprezenta până la 20% din venitul lunar al destinatarului. Banii pot face diferența pentru ei si îi poate ajuta sa intre efectiv in clasa de mijloc, ceea ce dă sens afacerii noastre.

2) Care este modelul de afaceri actual?

TransferGo este o companie de transfer international de bani in mare creștere, care utilizează un model digital de afaceri de tip cont-cont. Fondurile sunt plătite în mod local și plătit la nivel local. Acest sistem inovator înseamnă că utilizatorii nu trebuie să trimită bani peste graniță. Expeditorul face o plată locală la TransferGo, care apoi face o plată locală la destinatar, din orice cont. Din moment ce tranzacțiile individuale nu traversează granițele, suntemem capabili să facem acest lucru cu 95% mai ieftin și de multe ori mai rapid decât jucătorii tradiționali. Compania are in prezent peste 45 de parteneriate bancare si peste 200 de mii de clienți, care trimit peste 18 milioane de lire lunar, iar toate aceste numere sunt în creștere rapidă.

3) Ceea ce face TransferGo diferit de bănci și alte companii de transfer de bani on-line, cum ar fi Flywire, Revolut, TransferWise, CurrencyFair etc. TransferGo oferă cele mai rapide transferuri de bani internaționale low cost de tip cont-cont pe piață.

În primul rând, modelele noastre de decontare sunt foarte diferite. În timp ce alte companii aplică modelul p2p sau lucrează pe infrastructura unei terțe părți, care prelungește procesul și lasa loc pentru erori comise de către altcineva, noi aplicăm modelul local. Acest lucru ne permite să trimitem banii din conturile pre-finanțate către beneficiari de îndată ce vom primi fondurile de pe partea expeditorului. Asta înseamnă că banii nu pleacă niciodată din conturile noastre bancare și sunt ținuți nu doar în condiții de siguranță, dar de asemenea, sunt mai ușor mod de urmărit si putem vedea întotdeauna unde se află. În al doilea rând, vom gestiona fluctuațiile valutare prin intermediul unui sistem ingenios de backend, ceea ce înseamnă că ai noștri clienți nu sunt expuși riscului fluctuațiilor valutare. Alte companii solicită de obicei clientului să facă un depozit de 3%, in plus FX pentru a acoperi orice posibile fluctuații valutare. În cazul valutelor ce fluctuează zilnic acest depozit FX poate fi destul de mare în cazul în care clienții sunt ghinionisti. TransferGo este singurul furnizor internațional de bani care nu prezintă nici un risc FX. Compania absoarbe riscul FX, oferind clienților noștri taxe fixe și sume de transfer garantate, prin tehnologia de vârf utilizată. Asta înseamnă: clienții TransferGo știu exact cât de mult trimit și exact cât de mult primeste destinatarul. În cele din urmă, am localizat complet produsul, inclusiv prin internet si produse de telefonie mobilă și asistenta pentru clienți, făcându-l accesibil pentru clientela care preferă să utilizeze serviciile în limba locală.

4) Cum s-au schimbat lucrurile de când transferGo a strangs $3.4M în deria de finantare de anul trecut?

Din acel moment ne-am atins cele mai multe dintre obiectivele noastre. Am introdus unsistem de transfer de bani în timp real, ceva ce ne-am imaginat încă de la lansarea noastră în 2013. Mai mult decât atât, ne-am lansat versiunea actualizată a aplicației noastre iOS și suntem aproape gata cu cea de Android. Am adăugat, de asemenea, o serie de țări de destinație și am extins rețeaua noastră pentru a include Asia. În cele din urmă, în ultimul an familia TransferGo a crescut la 60 de angajați cu 7 naționalități reprezentate, iar echipa continuă extinderea cu mai multe tehnologii de marketing și o oameni talentati care lucrează în birourile noastre din Londra și Vilnius.

5) TransferGo a anunțat anul trecut adăugarea unei opțiuni de plată în timp real numita TransferGo ACUM. Ce este de lucru?

TransferGo ACUM este o facilitate care permite utilizatorilor să trimită bani în străinătate în condiții de siguranță și (aproape) în timp real. Această caracteristică asigură aceeași putere de cumpărare pentru suma trimisă la un cost minim pentru expeditorului. TransferGo ACUM a fost creat pentru a se potrivi clienților TransferGo care au nevoie de a trimite bani instantaneu. Oferindu-le clienților o gamă de noi opțiuni de timp de livrare, inclusiv acum, astăzi, EXPRESS și Standard, TransferGo permite oamenilor să trimită sume mai mici si mai frecvent. Sistemul funcționează în același mod ca și transferul nostru standard, cu singura diferență fiind că atunci când se face o rezervare expeditorul trebuie să aleagă opțiunea de livrare "ACUM". Destinatarul primește apoi banii în contul lui în mai puțin de 30 de minute si poate să-i folosească imediat.

6) Recent Compania TransferGo a anunțat că este obligată să-si modifice produsul pentru a obține aprobările necesare ca să opereze pe anumite piețe. Cum schimbă compania produsul?

Pentru toate companiile Fintech este o provocare să deschidă o nouă ramură de afaceri sau un coridor de transfer. Pentru TransferGo, din cauza modelului nostru de afaceri, deschiderea unui nou coridor este o sarcină foarte importantă, pentru că trebuie să avem conturi bancare în toate țările în care ne desfășurăm activitatea. Pentru noi, nu numai intrarea pe piață, ci și intrarea in sistemul bancar este reglementată. Este adevărat că uneori trebuie să adaptăm produsul nostru pentru a ne conforma unor legi mai ales în destinații îndepărtate față de UE, unde reglementările sunt toate la fel. Suntem întotdeauna dispuși să facem aceste modificări, în cazul în care acestea înseamnă că putem servi mai mulți oameni și putem îndeplini promisiunea noastră de acces la transferuri rapide de bani, ieftine și în condiții de siguranță pentru toată lumea de pretutindeni. De obicei, acest lucru constă in introducerea unei măsuri de securitate suplimentare sau adăugarea de noi integrari bancare.

7) Am observat că ai urmat o carieră în Studii de afaceri la Lancaster University. Cum te ajuta pregatirea universitară să dezvolți TransferGo Company?

Am făcut studii de afaceri la Lancaster University în 2010, pentru că am fost mereu orientat spre business și concentrat pe crearea de ceva nou, cu scopul de a adăuga valoare pentru societate. Ca unul dintre co-fondatorii TransferGo, eu imi îndeplinesc in cele din urma visul meu, nu numai de a conduce o afacere de succes, dar de asemenea, de a face o diferență reală și de a-i ajuta pe oameni să adopte un stil de viață specific clasei de mijloc. De aceea FinTech este un domeniu atât de fascinant pentru mine.

8) Care sunt câteva dintre provocările cu care se confruntă TransferGo?

Evident că FinTech este încă o industrie destul de dificilă, mai ales atunci când aveți nevoie să deschideți noi coridoare și nu merge cu furnizorii de terță parte. Este estențial pentru bănci și FinTech să coopereze, în special în principalele noduri "FinTech", cum ar fi Londra, Berlin sau chiar New York. Este mai usor sa intri pe noi piețe daca oamenii stiu ce înseamnă FinTech și lumea este mai dispusă să intre într-o asemenea conversație. În același timp, concurența este foarte mare, dar ne bucurăm să vedem că TransferGo este acum un brand bine cunoscut si respectat ca un lider în relațiile bancare in cercurile specifice. Asta ne ajuta cu siguranță în extinderea afacerii noastre în ceea ce priveste deschiderea unor noi coridoare, lansarea de noi caracteristici sau chiar introducerea de noi produse.

9) Ce urmează pentru TransferGo? / Ce crezi că se va întâmpla în industria FinTech în 2017?

2017 va fi un an foarte important pentru noi si pentru industrie. Suntem acum în creștere destul de rapidă pe piețele majore din Europa și în afara acesteia, însă trebuie să îmbunătățim produsele noastre mobile. Am lansat deja aplicația noastră iOS și lucrăm în prezent la o versiune Android. Mai mult decât atât, am lansat recent transferuri de bani aproape în timp real pentru unele țări din Europa si vedem o creștere a numărului de transferuri rapide facture de clienții nostri. Acestea sunt dovezi clare că viteza este importantă astăzi pentru oamenii și efectul imediat poate fi văzut în cele mai recente rapoarte. In contextul în care utilizarea plăților contactless și mobile banking din Marea Britanie a ajuns la 69%, ceea ce înseamnă că aproape trei sferturi dintre utilizatorii de telefonie mobilă utilizează în prezent o anumită formă de servicii bancare pe telefoanele lor. Prin urmare, până la sfârșitul anului 2017 intenționăm să oferim pe orice telefon mobil, transferurile de bani în timp real pentru toate monedele importante din lume și să ajutam majoritatea migranților din întreaga lume.

10) Ce sfat poto oferi antreprenorilor care doresc să se aventureze în sectorul FinTech în viitor?

Să se concentreze asupra clienților cu o valoare adăugată diferențiată. Ideea de afaceri trebuie să se concentreze pe nevoile consumatorilor și să fie adaptată la nivelul așteptărilor lor. De asemenea, afacerea trebuie să rezolve problema clientului pentru a crea valoare adăugată. Dacă creați o afacere bazată pe acest concept, aveți mai multe șanse de a fi de succes.

Să se bazeze pe testare, să învețe și să ințeleagă exact cum funcționează. Din experiența noastră, știm că este mai bine să nu investești prea mult in ideile care nu sunt testate. Întotdeauna încurajăm echipa să fie creativă și să se gândească la toate posibilitătile, dar niciodată nu lansăm o campanie masivă, fără a face teste la scară mai mică sau experimente pilot. Acest lucru, de asemenea ne ajută să vedem în cazul în care ar fi putut fi făcute greșeli sau erori de calcul și ajută la pregătirea pentru un proiect mai mare. Astfel, sumele mai mari sunt întotdeauna cheltuite cu înțelepciune, pe baza constatărilor inițiale, cu rezultate predictibile și rată mare de succes.

Să pună aștepările separat de realitate. Creștere forțată fără o creștere a veniturilor poate fi o capcană. Nu vă iluzionați doar pentru ca aveți o creștere în numărul de utilizatori. Verificați valoarea acelor utilizatori: Nu aduc venituri? Sunt loiali? Care este valoarea lor pentru brand, în afară de a fi doar un alt număr pe hârtie? Evident, este minunat sa fii entuziasmat cu privire la orice creștere, mai ales în stadiile incipiente, dar este important să nu fi păcălit de asta, pentru a găsi valoarea reală pe care utilizatorii respectivi aduc. Vă mulțumim domnule Daumantas Dvilinskas, dumneavoastră si echipei de la Transfergo pentru timpul acordat și pentru acest interviu. Noroc!comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia