Tribuna
Inedit: toate şcolile Sibiului au autorizaţie sanitară!
Inedit: toate şcolile Sibiului au autorizaţie sanitară!
De ani şi ani, şcoala începe fără ca toate unităţile de învăţământ să aibă autorizaţie sanitară de funcţionare. Acum însă, judeţul Sibiu se poate mândri cu faptul că toate unităţile de învăţământ au primit autorizaţii de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Faptul că toate unităţile de invăţământ din judeţ au primit autorizaţii sanitare de funcţionare ar trebui să fie o normalitate, însă nu este. Ci este o premieră a ultimilor ani. De exemplu, în 2013, cu câteva zile înainte de debutul anului şcolar, în judeţul Sibiu erau 21 de şcoli şi grădiniţe care nu aveau autorizaţie sanitară, iar în 2011 şi 2012- câte 24 de instituţii erau în aceaşi situaţie. În 2014, toate probleme par să se fi rezolvat, iar "instituţiile de învăţământ sunt pregătite să-şi primească elevii în condiţii optime şi conforme cu legislaţia sanitară. Direcţia de Sănătate Publică a emis autorizaţii sanitare pentru 468 de unităţi", se arată într-un comunicat al Prefecturii Judeţului Sibiu.

Performanţa din acest an a fost posibilă graţie sprijinului financiar acordat de Consiliul judeţean, care a finanţat lucrările de reabilitare în 12 instituţii de învăţământ, spune Livia Creţulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu. Astfel, au fost efectuate lucrări la Liceul Tehnologic Ilie Măcelariu din Miercurea Sibiului -  Grădiniţa şi Şcoala Dobârca,  Şcoala din Poiana Sibiului -  Grădiniţa din comună, Şcoala Bârghiş - Grădiniţa Apoş, Şcoala Zlagna, Şcoala din Gura Râului, Şcoala Slimnic- Şcoala Ruşi, Grădiniţa Veseud, Şcoala Ludoş, Şcoala Mihăileni - Structura Răvăşel.
În judeţul Sibiu, cele mai frecvente probleme apărute în obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare ţineau de alimentarea cu apă, grupurile sanitare necorespunzătoare şi insuficiente şi lipsa unui sistem propriu de colectare a apelor reziduale.






comentarii
3 comentarii

atata linguseala fata de CJ, de te-apuca scarba,de parca ar fi adus bani de la ma-sa.INSTITUTIILE STATULUI SI STATUL IN SINE AR TREBUI SA ADMINISTREZE CORECT SI CURESPONSABILITATR BANII STRANSI DIN IMPOZITE SI TAXE.ASTA NU INTELEG ROMANII IDIOTI.
ben
11.09.2014 01:16
Lingusala e de prima pagină ben dragă!
ten
11.09.2014 06:49
Si prin 1970 scolile aveau Cabinet Medical, cine si de ce le-au scos ca sa le reinventeze iarasi? sau poate asa credeti ca-i pacaliti pe noile generatii sa va voteze TOT PE VOI?
un prescolar
11.09.2014 14:26
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA