Tribuna
În cinstea eroilor neamului din Primul Război Mondial, Echipa Naţională Montană a efectuat un marş forţat pe Creasta Făgăraşului
În cinstea eroilor neamului din Primul Război Mondial, Echipa Naţională Montană a efectuat un marş forţat pe Creasta Făgăraşului

În perioada 6 – 10 august, Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei Române a efectuat cea de-a doua activitate din cadrul Proiectului “O echipă. Un steag. Un ideal”, un marş forţat în zona de creastă a Masivului Făgăraş.
Îndeplinirea misiunii a fost raportată vineri, 10 august, pe pagina de facebook a Echipei Naţionale Montane, în postarea respectivă menţionându-se că echipa, alături de doi cameramani, a străbătut cei 70 de kilometri ai crestei Făgăraşului în cinci zile şi patru nopţi, perioadă în care au ajuns pe cele trei vârfuri mai înalte de 2.500 metri (Vârful Moldoveanu – 2.544 m, Vârful Viştea Mare – 2.527 m şi Vârful Negoiu – 2.535 m).
Acţiunea din Masivul Făgăraş a fost organizată în amintirea marii bătălii de la Mărăşeşti, începută la data de 6 august 1917, pentru cinstirea glorioasei Armate Române şi a militarilor români căzuţi pentru apărarea ţării.
Marşul a fost efectuat de la est la vest, jandarmii montani arborând drapelul tricolor pe întreg traseul, pe diverse obiective şi pe cele mai înalte vârfuri muntoase.
Proiectul “O echipă. Un steag. Un ideal” a fost lansat de Jandarmeria Română cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în memoria românilor şi a eroilor neamului care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918. Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei Române este formată din 10 jandarmi montani profesionişti, cu experienţă în domeniul alpinismului, dedicaţi trup şi suflet muntelui. Din grup face parte şi un jandarm sibian.
Marşul forţat pe creasta Masivului Făgăraş completează marşul efectuat de Echipa Naţională Montană în cea de-a doua jumătate a lunii iulie, pe traseul Mărăşti, Soveja, Măgura Caşinului la Oituz şi Cireşoaia. Acţiunea, desfăşurată tot în cadrul Proiectului “O echipă. Un steag. Un ideal”, a marcat începutul luptei de la Mărăşti (22 iulie 1917 - stil vechi), glorioasa bătălie a Armatei a II-a Română, sub comanda generalului Averescu, ofensivă încununată de succes şi care a dus apoi la victoriile româneşti sângeroase de la Mărăşeşti şi Oituz. În amintirea Eroilor Neamului Românesc, care şi-au dat viaţa pentru România, Echipa Naţională Montană a străbătut, pe cărări de mult uitate, vechea linie a frontului, de pe creasta Carpaţilor. Jandarmii montani s-au recules la mormintele soldaţilor, au depus coroane de flori la mausoleele de la Mărăşti şi Soveja şi la cimitirul de la Varniţa, au arborat cu mândrie drapelul nostru sfânt, Tricolorul Românesc.) (D.F.)

Foto: Facebook

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia