logo
Ileana Șipoteanu concertează la Mediaș de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
Vasile ANTIPA
601 vizualizari
Ileana Șipoteanu concertează la Mediaș de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Special pentru vârstnicii din municipiul Mediaș, Direcția pentru Cultură va organiza în data de 29 septembrie, un spectacol la Sala Traube, invitată fiind artista Ileana Șipoteanu. Spectacolul începe la ora 19, iar intrarea este liberă.

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei numărul 45/106. A fost iniţiată în 1982 prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă. Planul a fost adoptat în acelaşi an de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia