Tribuna
Gurenii au ajuns la inimile albaiulienilor
Gurenii au ajuns la inimile albaiulienilor

Şcoala din Gura Râului este prima instituţie de învăţământ din judeţul Sibiu înscrisă în programul Corului Madrigal, "Nicio şcoală fără cor", menit să înfiinţeze coruri şi să creeze dirijori. Acum, programul a trecut la o altă etapă, şi anume la înfiinţarea de formaţii corale. Şcoala "Aurel Decei" este frecvent invitată la evenimentele "Cantus Mundi", iar ultima oară a mers în Alba Iulia, unde a avut loc una din primele gale zonale ale proiectului, în afara Bucureştiului.
"şcoala noastră este, cu siguranţă, singura din judeţul Sibiu care are două coruri înscrise în proiectul Cantus Mundi: <<Concertino>>, dirijat de profesorul Ioan Motronea, şi <<Greieraşii>>, dirijat de profesoara Hanzu Ecaterina. În această idee de colaborare la nivel zonal şi naţional, am iniţiat un schimb cultural între corurile noastre şi corul <<Teotokos>> din Alba Iulia, dirijat de preotul Călin Bulac. Este o colaborare în două etape, cu vizite reciproce, foarte benefice pentru şcoală şi elevi", a spus prof. Dumitru Cîmpean, directorul şcolii din Gura Râului.
La evenimentul de la Alba Iulia au participat peste zece formaţii corale. Potrivit lui Dumitru Cîmpean, corul "Concertino" a primit nenumărate aprecieri atât la Teatrul de Păpuşi, cât şi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
"Experienţa din aceste zile ne-a făcut să gândim pentru toamna viitoare o gală Cantus Mundi la Gura Râului, bineînţeles cu sprijinul important al Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu. Iată că vizita din toamna trecută a Madrigalului la Gura Râului a condus la dezvoltarea şi lărgirea parteneriatului început în 2014”, a conchis directorul şcolii “Aurel Decei”. (A. M.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA