logo
Gear Maniacs, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal”, în goană după SUCCES!
Gear Maniacs, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal”, în goană după SUCCES!

Un grup de elevi şi-au unit forţele şi au reuşit să facă un prim pas spre participarea la concursul internaţional de robotică „FIRST TECH CHALLENGE” (FTC). Ei au aplicat pentru o „bursa” de la „Naţie prin educaţie”, constând din kit-uri de robotica şi o imprimantă 3D cu ajutorul cărora să conceapă robotul câştigător.

După filmarea şi montarea unui video-interviu şi după scrierea unui eseu, liceenii au reuşit să primească materialele necesare.

 

Ce este FTC?

Este mult mai mult decât construcţia unui robot. Echipele FTC sunt provocate să proiecteze, să construiască, să programeze şi să conducă roboţi pentru a se întrece pe un teren amenajat în „alianţe”.

Până la momentul actual elevii de liceu, coordonaţi de prof. Florea Delilah, au reuşit să conceapă un design şi să îl pună în aplicare, participând cu robotul la trei competiţii demonstrative care au avut loc în Timişoara, Cluj-Napoca şi Oradea, cel mai bun rezultat obţinut fiind la competiţia de la Cluj-Napoca, şi anume locul 2 din 42 de echipe prezente.

Liceenii urmează să participe la începutul lunii Martie la prima etapă eliminatorie a concursului, etapa regională, care va avea loc tot la Cluj-Napoca. După aceasta va urma faza naţională, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 22-24 Martie.

Puteți afla mai multe informații pe pagina: www.gearmaniacs.net.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia