Tribuna
Gazete din judeţ

"Cisnădie azi"

Gheorghe Huja, primarul oraşului, semnează editori­alul "Un an important pentru istoria Cisnădiei", din ca­re citez: "(...) Oraşul nostru devine pentru tot mai mulţi sibieni locul în care doresc să se mute, pentru că aici găsesc linişte, curăţenie şi condiţii foarte bune de trai. Anul 2019 este continuarea firească a dez­voltării Cisnădiei şi aş spune că este un moment important în istoria oraşului, deoarece valoarea investiţii­lor va fi una peste cea din anii trecuţi (...)"
Dintre obiectivele propuse: centru SPA, drumuri şi iluminat public modernizate, dotări pentru spitalul orăşenesc, fonduri pentru şcoli şi grădiniţe etc. Tot în acest an va fi finalizată pista pentru biciclişti şi pietoni dintre Sibiu şi Cisnădie.
Rămâne de rezolvat problema drumului ce va face legătura între Cartierul Arhitecţilor şi zona Dedeman.

"Gazeta Hârtibaciului"

Din sumarul numărului din ianuarie a.c. spicuiesc câteva titluri ale unor articole de substanţă: Anul 2019 va fi anul omagial al satului românesc şi a scârbei totale faţă de cei ce conduc interesele românilor (loan Gligor Stopiţa), Amintiri cu Badea Gheorghe Cârţan (Ioan Vulcan Agniţeanul), Sibiul - capitala gastronomică şi "Transilvania - ultimul colţ al Europei!" (Marius Halmaghi), Lolele - bucuria agniţenilor de a se reîntâlni (I. Bârsan), Eminescu se vrea mai întâi povestit (Pr. Iancu Andrei, Coveş), Despre Preotul Duhovnic (Pr. Stoica Vlad, Ilimbav), Obiceiuri agrare la românii de pe Valea Hârtibaciului (Prof. Mircea Drăgan-Noi­şteţeanu).
Dintr-o statistică, aflăm că, în anul 2018, în Protopopiatul Agnita, au fost botezaţi 364 de copii, dece­date 324 de persoane şi cununaţi 104.

"Vatra Mărginimii"

Publicaţia este editată de Primăria oraşului Sălişte şi are ca principal rol de a-i informa pe lo­calnici: program de ridicare a deşeurilor reciclabile în anul 2019, grafic cu zilele când se ridică deşeurile menajere (în oraş şi în satele aparţinătoare), structura semestrului al II-lea al anului şcolar 2018/19, zilele când primesc elevii lapte, corn şi mere etc.
Un spaţiu generos este oferit "Reuniunii Mărginenilor" şi Cetelor de juni.
Impresionant gestul săliştenilor, care au recon­struit casa mistuită de flăcări a unei familii nevoiaşe, demonstrând că faptele sunt cele care menţin solidaritatea umană.

"Orlat info"

Gazeta orlăţenilor a ajuns la nr. 106, anul X de apariţie, fiind printre cele mai longevive din judeţ. În cuprins are tot ce i-ar interesa pe locuitorii comu­nei la început de an: reguli pentru ridicarea deşeurilor, pentru parcarea şi staţionarea autoturismelor, pentru curăţarea zăpezii etc.; faptul că, în decembrie 2018, s-a constituit Asociaţia Social-Culturală "Orlăţelul", cu scopul de a crea cadrul necesar iniţierii, organiză­rii şi desfăşurării de activităţi social-culturale, de promovare şi valorificare a patrimoniului local, de înfrumuseţare a localităţii. Preşedintele Consiliului director al asociaţiei este juristul Vasile Ducă.
Ce n-are Sibiul, are Orlatul: o popicărie modernă, care a găzduit "Cupa României", categoriile de vârstă 24 - 59 ani şi peste 60 de ani, la care au participat spor­tivi din Covasna, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Braşov.
Colonelul (r) loan Părean, fiu al satului, ne spune o poveste despre ruinele cetăţii Salgo, de pe dealul Zidul, din apropierea haltei CFR Sibiel. Eu nu mai cred în basme.

P.S. Toate aceste publicaţii sunt editate cu spirijinul "Tribunei".

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia