Tribuna
Filateliştii sibieni s-au întors din Austria cu premii şi medalii
Liuba STARII
1254 vizualizari
Filateliştii sibieni s-au întors din Austria cu premii şi medalii
Nicolae Salade, Ioan Dejugan, Adrian Popa şi Liviu Pitican au participat, în perioada 25-27 mai, la Expoziţia Filatelică Internaţională „Ziua Mărcii Poştale ÖVEBRIA” în Austria şi au revenit în ţară cu medalii personalizate şi diplome de rangul I şi II.

Expoziţia a fost dedicată aniversării a 500 de ani de când Klagenfurt este capitala landului Carintia şi 70 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Filateliştilor din Carintia.
”Expozitia ÖVEBRIA – 2018 – KÄRNTEN” a avut peste 600 de cadre de expunere, cu 91 exponate ale filateliştilor din Austria, Cehia, Germania, Israel, Italia, Japonia, România şi Slovacia. Evenimentul a fost organizat în Klagenfurt, unde anual sunt organizate diverse târguri şi expoziţii internaţionale.
”Cu prilejul expoziţiei, poşta austriacă a sărbătorit 'Ziua mărcii poştale' prin punerea în circulaţie a unei emisiuni de timbre. Alte evenimente au marcat, inclusiv filatelic, '500 de ani orasul Klagenfurt capitala landului' şi '70 de ani ai Asociaţiei colecţionarilor de mărci poştale din landul federal Carintia'. Nu în ultimul rând, o ştampilă specială a fost dedicată celor 17 localităţi înfrăţite cu Klagenfurt. Printre acestea se află şi municipiul Sibiu. Pe toată durata expoziţiei a avut loc şi un important târg filatelic cu participare internaţională”, a spus Ioan Dejugan, membru al Asociaţiei Filateliştilor din Sibiu.
Filateliştilor sibieni li s-au decernat numeroase premii şi diplome. Astfel, Nicolae Salade a fost premiat cu o diplomă în rang de medalie de Vermeil pentru exponatul de maximafilie „Barza albă”. Ioan Dejugan a primit diplomă în rang de „Aur” pentru cartea “Sibiu / Hermannstadt, Istorie ilustrată- colecţie de cărţi poştale ilustrate 1896-1947. Intra Muros-volumul I şi Extra Muros volumul II” şi diplomă în rang de “Vermeil” la clasa ”Cartofilie rang I”, cu exponatul “Sibiu, oraş medieval-viaţa socială şi economică”. Adrian Popa şi-a prezentat exponatul „Scrisori circulate în Transilvania în perioada 1742-1876” şi a fost onorat cu o diplomă în rang de medalie de “Vermeil”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia