Tribuna
brukenthal museum
Festivalul "Toamnă barocă la Avrig” a ajuns la cea de-a treia ediţie
Dan FRÂNCU
2230 vizualizari
Festivalul

Devenit deja un eveniment de tradiţie, cunoscut şi apreciat, Festivalul “Toamnă barocă la Avrig” va fi şi în acest an, cel mai important eveniment artistic al toamnei în această parte a ţării. Evenimentul se va desfă­şura sâmbătă, 1 octombrie, înce­pând cu ora 10, la Com­plexul Samuel von Brukenthal (fosta Reşedinţă de vară a baronului Transilvaniei) din Avrig.
Cu acest prilej, participanţii vor întâlni pe aleile complexului baroc, într-un decor ce te poate duce foarte uşor cu gândul la poveste, contese şi conţi, baroni şi baronese, muschetari şi personaje mai mult sau mai puţin “decupate” din vremurile când aici era una dintre cele mai importante reşedinţe ale oamenilor ce au influenţat istoria şi dezvoltarea acestor locuri.
“Va fi o zi minunată, cu adevărat deosebită, petrecută într-un decor ce te poate duce foarte uşor cu gândul la poveste, o zi în care complexul de la Avrig se va deschide spre vizitatori.
Festivalul „Toamnă barocă la Avrig”, prima manifestare de această amploare şi cu acest caracter ce se desfăşoară în România, este organizat de Consiliul Local al oraşului Avrig, Muzeul oraşului Avrig, Biblioteca Orăşenească Avrig, Centrul de Informare Turistică Avrig, în par­te­neriat cu Fundaţia “Sa­muel von Brukenthal” şi Aso­ciaţia „Prietenii Avrigului”.
Evenimentul are multiple caracteristici (cultural, artistic, monden etc), iar organizatorii şi-au propus ca prin acesta să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc de acest fel din România, dar şi multe alte elemente ale acestui stil prezente şi cunoscute în această zonă”, se menţionează într-un comunicat transmis presei de organizatori.
Programul pregătit pentru această ediţie a festivalului cuprinde, printre altele, diverse expoziţii, demonstraţie de echitaţie, concerte pe aleile parcului (Grupul SOL) şi în sala Oranjerie (muzică renascen­tistă- Ansamblul Huniadis Cantores şi Ansamblul Baroc Transylvania), spectacol cu foc (Trupa CRISPUS), spectacol de lumini şi lasere (CO­NEXIUNI), demonstraţii de dans de societate (Trupa Forever Dance).
Festivalul se va încheia cu Balul la Palat (ora 21, Sala Oranjerie), acţiune la care ţinuta baroc sau de seară este obligatorie.comentarii
1 comentarii

buna. pentru participare (inclusiv la bal) se plateste vreun bilet de intrare?
georgiana
27.09.2011 10:40
Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia