logo
spartan
FDGR schimbă "locomotiva" - Porr preia comanda de la Iohannis
Sorana MAIER
3988 vizualizari
FDGR schimbă
Paul Jürgen Porr este, de ieri, noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, după ce Klaus Iohannis a renunţat la această funcţie imediat după intrarea sa în PNL. Iohannis a fost considerat o veritabilă "locomotivă" a FDGR în toate cursele electorale din ultimii 13 ani, când formaţiunea pe care a condus–o a câştigat detaşat alegerile locale.
Medicul Paul Jürgen Porr, consilier judeţean şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, a preluat de ieri conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România, după ce a fost ales în unanimitate preşedinte, de către toţi delegaţii din ţară prezenţi la Congresul FDGR.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a intrat recent în Partidul Naţional Liberal, unde a fost ales prim-vicepreşedinte, după care a renunţat la conducerea FDGR, dar nu şi la calitatea sa de membru.
Începând din 2000, de când a fost ales primar, şi din 2002, de când conduce Forumul German, de numele lui Iohannis au fost legate cele mai importante victorii electorale ale comunităţii germane, motiv pentru care a fost numit "locomotiva" FDGR.
"Acest mandat va fi sub semnul continuităţii(...) Avem o tradiţie care ne obligă, căci toate comunităţile germane din România, întotdeauna, în cursul istoriei, au fost loiale acestei ţări", a spus Porr,  într-o conferinţă de presă.
Noul preşedinte s-a referit la faptul că va păstra relaţiile bune între comunitatea ger­mană şi celelalte etnii din ţară, că va susţine în conti­nuare dezvoltarea învăţă­mântului în limba germană din România şi va avea relaţii importante şi cu celelalte ţări germanice din Europa.
Ovidiu Ganţ, deputatul FDGR în Parlamentul Ro­mâniei, i-a mulţumit lui Iohannis pentru anii în care a condus FDGR, spunând că această perioadă a fost una cu rezultate fără precedent în istoria comunităţii germane.

Stă deoparte, dar nu pleacă

Odată ce a intrat în politica naţională, Iohannis a renun­ţat la conducerea FDGR şi rămâne membru. A refuzat orice altă funcţie, inclusiv cea de preşedinte de onoare.
"Eu sunt în situaţia aparent paradoxală de a fi apărat tot timpul independenţa Foru­mului. Pasul pe care l-am făcut l-am explicat şi nu vreau să revin. Din motive în esenţă de etică, am dorit să renunţ la toate posibilele poziţii tocmai pentru a nu fi eu cel care creează o legătură între Forumul German şi un partid politic", a declarat Iohannis.
Despre Porr, primarul Sibiului afirmă că a fost unul din vicepreşedinţii săi în toţi cei 11 ani cât a condus Foru­mul, că au colaborat îm­preună şi inclusiv în viaţa pri­vată au o legătură apropiată.

Născut la Mediaş, şcolit la Sibiu şi la Cluj

Paul-Jürgen Porr s-a născut la Mediaş, în 2 fe­bruarie 1951, este căsătorit şi are doi copii.
A terminat Şcoala Tehnică Sanitară la Sibiu şi Facul­tatea de Medicină la I.M.F. Cluj.
Medic primar, specialist în medicină internă şi ga­stroenterologie, Porr este doctor în medicină, con­ferenţiar la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facul­tatea de Medicină „Victor Papilian”, şeful Clinicii Medicale I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Din 1995 este preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania şi vicepreşedinte al Fo­rumului Democrat al Ger­manilor din România, din 2008 este consilier jude­ţean, iar din 2009 preşe­dinte al Societăţii Culturale Româno-Germane Sibiu.
comentarii
15 comentarii

sa-i fie-n ciorba!
io
06.03.2013 06:27
mult succes adevarati sibieni se vede si pe problema regionalizari singuru care se lupta cu mitici este JOHANNIS restu decor in parlament s-a fie la numar uitativa ce scandal a provocat unu NITA mai era un pic si scotea tancurile
multumiri
06.03.2013 08:25
Mult succes d-lui dr. Paul Porr. Poate Johannis ii preda si locul de primar...la viitoarele alegeri sau si acum, prin demisie. El s-a facut liberal si se da cu miticii.
Vipera
06.03.2013 08:47
Nu-l ajuta nimeni pe Johanis la regionalizare,toti parlamentari de Sibiu tac,in frunte cu Turcana.
sibiannu
06.03.2013 08:51
cred ca ar fi deja timpul sa fie primar un roman ,sint destui oameni capabili si cu prestanta in Sibiu,
VM
06.03.2013 08:53
Turcana,daca-i moldoveanc
vipera cu corn
06.03.2013 09:05
Succes pentru D-l Porr! Mult succes. Cat despre retardatii care critica de dragul de a critica...... nu merita a fi bagati in seama.
Adi
06.03.2013 09:29
Pentru ce sa fie un primar roman ca stie fura mai bine ??? ce-au facut "primarii romani" care au fost la carma Sibiului inaintea lui Johanis ??? si-au facut vile si averi colosale. Realitatea este ca sunteti niste carcotasi, unde merge treaba bine, voi trebuie sa stricati totul !! sa va fie rusine !!
o pensionara
06.03.2013 10:14
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, continuă să
ziarul Romania Libera,,, nu mai merge cu presa ca la Sibiu, Herr!
06.03.2013 11:02
Bravo !!! Sper ca o sa-i predea si cheile de la Primarie finului de un real succes, medic renumit, sef de sectie vestita prin faptul ca acolo nu moare nimeni cu zile, fie tineri, fie batrani (hi, hi, hi).
Dar cu BMW-ul dom'le, ce se va alege oare ?
Un cunoscator
06.03.2013 11:16
Porr succes! Sa fii tare-n limba sa-l mai deochezi pe varul de la CJ.
Gogu
06.03.2013 12:50
Herzlichen Gl
Ricky Ziegler
06.03.2013 13:30
Povesti de adormit copiii. Tot Fuhrer-ul conduce aceasta organizatie.
io
06.03.2013 17:38
Mult succes D-le Doctor.
cititoare tribuna
06.03.2013 20:55
Mult succes Paul!
Lucian
07.03.2013 01:19
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia