Tribuna
Fagotul, vedeta unui recital marca Filarmonica de Stat Sibiu, la Biblioteca ASTRA
Fagotul, vedeta unui recital marca Filarmonica de Stat Sibiu, la Biblioteca ASTRA
Filarmonica de Stat Sibiu continuă seria de recitaluri organizată sub egida ”Stagiunea camerală” cu un nou eveniment inedit, respectiv un recital cu patru fagoturi. ”FAGOTISSIMO”, un cvartet înființat în urmă cu 20 de ani, va concerta astăzi, 19 noiembrie, cu începere de la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA


După succesul înregistrat cu Ansamblul ”Falut Power”, Stagiunea Camerală a Filarmonicii de Stat Sibiu continuă cu un recital în cadrul căruia publicul sibian se va întâlni cu un ansamblu de fagoturi. Cvartetul ”Fagotissimo” a fost constituit în 1999 când trei fagotiști de la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, Mihai Timofti, Costică Mărcuț și Pavel Ionescu, împreună cu George Hariton, prim fagotist la Filarmonica “Moldova” din Iași, au decis să exploreze universul timbral al acestui instrument.
Repertoriul grupului cuprinde muzica barocă și ajunge până la lucrări compuse special pentru această combinație de instrumente.
Formația a susținut deja numeroase concerte în țară (Iași, Bacău, Focșani, Rm. Vâlcea, Craiova, Piatra Neamț, Onești, Arad, Timișoara, Constanța, Pitești) și străinătate (Italia, Franța, Germania, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Macedonia), participând la numeroase festivaluri și fiind prezentă în teatre de tradiție precum ”Piccolo Reggio” (Torino), ”Teatro Zanon” (Udine), ”Palazzo Magnani” (Reggio Emilia), ”Megaron” (Salonic), etc. Din anul 2009, în cvartet a fost cooptat fagotistul Mihai Badiu. Ulterior, Costică Mărcuț a fost înlocuit cu George Hariton.
În cadrul concertului de la BJ ASTRA, publicul va asculta: Victor Bruns - Trio op.97; Claudio Leonardi - Divertimento op. 92; Ray Naessen - Acer Campestre; Victor Bruns - Suita nr. 2.
Biletele pentru acest concert pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, strada Cetăţii nr.3-5) sau online de pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.
Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA