logo
Expoziţia "Surreal United", vernisată la Muzeul de Artă Contemporană
Expoziţia
"Surreal United" este numele celei mai recente expoziţii vernisate la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, eveniment ce i-a avut ca protagonişti pe artiştii contemporani sibieni Andrea Gabriela Bernath-Doncuţiu şi Claudiu Rudolf Doncuţiu.

Evenimentul s-a bucurat de participarea conducerii Muzeului Naţional Brukenthal, a cadrelor didactice de la Departamentul de Istorie, Patrimoniu şi Teologie Protestantă din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, cât şi studenţi, elevi şi profesori de la Liceul de Artă Sibiu.

 

"Surreal United" reprezintă cel de-al treilea demers expoziţional al celor doi, pictor şi grafician. Producţiile lor artistice, deşi de facturi diferite, se completează prin faptul că simbolistica se îmbină pe când tematicile pun în lumină difenţele de abordare.

"Expoziţia, ce poate fi vizitată până în data de 1 aprilie a anului curent, aduce în atenţia dumneavoastră lucrări de pictură şi grafică aflate sub semnul realismului magic. Realitatea este diferită pentru fiecare dintre noi, dar Surreal United ne  provoacă să ne întrebăm: „ce este real în fond ?”. Cu un puternic caracter suprarealist, sugerat de titlu, artiştii îşi unesc viziunile pentru a rezulta magia unei noi lumi, unde vom putea explora în voie intimitatea acestora. Artiştii, Andrea Gabriela Bernath Doncuţiu şi Claudiu Rudolf Bernath Doncuţiu şi curatorii Alexandra Gălăbuţ şi Alexandru Constantin Chituţă au deschis astfel în mod artistic prima expoziţie din acest an din cadrul Muzeului de Artă Contemporană, de faţă fiind un public numeros", spun curatorii expoziţiei, Alexandra Gălăbuţ şi Alexandru Constantin Chituţă .

Ca dovadă a deschiderii expozanţilor spre public şi din dorinţa de a crea un cadru propice pentru cei prezenţi, a fost amenajat şi un mic spaţiu de creaţie pentru copii.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia