Tribuna
Astra film
Expoziția ”Ruinele teatrului”, vernisată la Primăria Sibiu
Liuba STARII
645 vizualizari
Expoziția ”Ruinele teatrului”, vernisată la Primăria Sibiu
© Răzvan NEGRU
Primăria Municipiului Sibiu a găzduit joi, 20 iunie, vernisajul expoziției ”Ruinele teatrului”, creată de Dragoș Buhagiar. Alături de autor au vorbit Constantin Chiriac și George Banu.

Vernisajul a fost deschis de Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care a caracterizat evenimentul ca pe ”un semn de ceea ce înseamnă arta de a dărui” și a adus mulțumiri echipei care a muncit pentru realizarea expoziției.

Titlul expoziției a fost sugerat de teatrologul George Banu, care a descris-o ca pe o ”idee poetic bogată” pentru că ”ruinele nu sunt un semn de doliu, ci ruinele sunt o probă de memorie”.

La rândul său, Dragoș Buhagiar, autorul instalației a povestit despre ideea și pretextul expoziției: ”Ideea de a expune instalația 'Ruinele Scenei' este, până la urmă, un pretext de a se reîntâlni cu obiectele create pentru diferite spectacole, de a inventa imagini noi, de a le reinvesti cu alte semnificații, reunindu-le într-o compoziție coerentă, într-un alt spectacol, privit de aproape. Spun alt spectacol pentru că și o instalație este tot o formă de spectacol. Diferența este că în acest caz magia dispare. Ele, obiectele se prezintă “goale “ în fața privitorilor ; reprezintă un fel de moment al adevărului, ca după apocalipsă, ca după un război sau ca după o 'moarte'. Vreau să risc și să dau șansa Îngerului sculptat, Ochiului tun, Sculpturii-Femeie, Triciclului Mobil, Contrabasului încarcerat, Mesei- ușă care se împotrivește intrării, Căzii și Scheletului butaforie, Pendulului ochi, Viorilor- Coase să vină în față și să-și țipe poveștile. Toate odată, așa cum orice echipă de creatori de teatru face de obicei.Purtate către nicăieri de Luntrea deșertăciunii sau a Speranței. Ca o Plută a Meduzei”, a conchis Dragoș Buhagiar.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia