Tribuna
brukenthal museum
Expoziţia „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă şi contemporană”, vernisată la Biblioteca ASTRA
Liuba STARII
537 vizualizari
Expoziţia „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă şi contemporană”, vernisată la Biblioteca ASTRA
Foaierul Bibliotecii Judeţene ASTRA va găzdui vineri, 25 octombrie, de la ora 12, vernisajul expoziţiei „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă şi contemporană”, eveniment care se va derula în cadrul proiectului ”Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva”, iniţiat de Biblioteca ASTRA şi co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2019.

 

Expoziţia „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă şi contemporană” cuprinde o serie impresionantă de materiale cu valoare de patrimoniu: cărţi poştale, ex-libris-uri, cărţi de bucate aflate în colecţiile Bibliotecii ASTRA, elemente vizuale din arhiva online Alt-Hermannstadt in Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken şi materiale aparţinând colecţionarilor Marian Bozdoc şi Ioan Dejugan. Arta culinară, dietetica şi arhitectura urbană sunt cele trei subiecte care constituie traseul expoziţional propus publicului sibian cu prilejul sărbătoririi gastronomiei în regiunea Sibiului. Biblioteca aduce în atenţia publicului o experienţă vizuală inedită, un periplu în arhitectura Sibiului, o călătorie în lumea gastronomică a secolelor trecute, fiind puse în evidenţă arhitectura oraşului Sibiu, modul sănătos de preparare a alimentelor, etica şi estetica gastronomică.

„În proiectul 'Hermannstadt / Nagyszeben / Cibinium Culinaria Rediviva', Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu reuneşte o serie de activităţi interactive care au drept scop promovarea culturii gastronomice şi educaţia prin cultură. Astfel, o serie de documente cu valoare de patrimoniu constituie discursul vizual menit să pună în lumină cultura gastronomică a secolelor trecute, într-un spaţiu al diversităţii şi al interacţiunilor culturale” declară Silviu Borş, directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA.

Cu prilejul vernisajului, va avea loc lansarea albumului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva”, o lucrare amplă care include elementele vizuale prezentate în expoziţie, alături de alte documente cu valoare de patrimoniu. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 25–31 octombrie, de luni până vineri, între orele 8 şi 20, şi sâmbătă, între orele 9 şi 13.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis



classic junior

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia