Tribuna
Explozie de gaz
Explozie de gaz
* 6 bărbaţi şi o femeie au ajuns la spital * Bărbaţii au arsuri pe mâini, faţă şi la nivelul căilor respiratorii iar femeia nu are arsuri, însă a suferit un şoc puternic * Toţi cei 7 erau angajaţi la E.ON Gaz * Gazul a fost oprit în tot Sibiul, iar alimentarea a fost reluată aseară, în jurul orei 20:00 * Pe o rază de 100 de metri în zona deflagraţiei, locatarii au fost evacuaţi * Pompierii s–au luptat aproximativ două ore să stingă flăcările * UPDATE, MARŢI, 8 DECEMBRIE: Conform unui comunicat al companiei E.On Gaz, reluarea alimentarii cu gaz a început aseară şi continuă în cursul zilei de astăzi. "Începând cu această seară, în jurul orelor 19.30 compania E.ON Gaz Distribuţie începe reluarea treptată a alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din municipiul din Sibiu. Dată fiind complexitatea operaţiunii, finalizarea realimentării cu gaze naturale a tuturor consumatorilor din municipiul Sibiu va fi realizată în cursul zilei de mâine (astăzi, n.r.)", se arată în comunicatul remis aseară.
Locuitorii de pe strada Eremia Grigorescu din zona Valea Aurie au trecut ieri prin clipe de coşmar. O explozie a avut loc la staţia zonală de reglare a presiunii gazului, explozia fiind urmată de un incendiu. "Am auzit o bubuitură, atât, a explodat gazul", a povestit un localnic de pe stradă. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă pompierii, la eveniment fiind mobilizate aproximativ 90 la sută din forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Pompierii s-au luptat cu flăcările aproximativ două ore, timp în care zona a fost izolată iar familiile care locuiau pe o rază de 100 de metri au fost evacuate. "În urma efectuării unor lucrări de modernizare a staţiei de reglare sector, la înlăturarea unui obturator, s-a produs o scânteie mecanică, ce a declanşat aprinderea instantanee a scurgerilor de gaze. La locul intervenţiei s-au deplasat 5 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, o motopompă remorcabilă şi o ambulanţă S.M.U.R.D din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sibiu. Ulterior, au mai fost solicitate 3 ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Sibiu. S-au luat imediat măsuri pentru a întrerupe alimentarea cu gaz, pentru oprirea alimentării cu energie electrică şi pentru mărirea presiunii apei. La locul producerii evenimentului au fost solicitate şi echipaje din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, o echipă de intervenţie de la E-on Gaz şi reprezentanţi aparţinând S.C. Electrica S.A", precizează Diana Lazăr, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

6 bărbaţi au arsuri, o femeie este în stare de şoc

Explozia a avut loc la o staţie de reglare-măsurare (SRM) a gazului, în timp ce o echipă de muncitori de la E.ON Gaz efectua aici lucrări specifice. Toţi cei 6 membri ai echipei, bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 53 de ani, dar şi o femeie de 48 de ani, care lucra în cadrul staţiei, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi transportaţi de urgenţă la spital. Bărbaţii au arsuri iar femeia, care în momentul izbucnirii flăcărilor se afla în imobil şi s-a închis în baie, nu are arsuri dar a suferit un şoc puternic. "La noi au ajuns 6 persoane din explozie, din fericire starea lor este destul de bună, au avut arsuri extinse la nivelul mâinilor care sunt rezolvate, pansate, arsurile la nivelul căilor respiratorii pun mici probleme, trebuie internaţi, supravegheaţi, noi sperăm ca evoluţia să fie bună. Este de asemenea şi o femeie, în stare de panică", precizează Constantin Roşca, medic şef al Unităţii Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În curs de cercetare

Din cauza evenimentului din Valea Aurie, alimentarea cu gaz în întreg municipiul Sibiu a fost oprită. "Am discutat cu cei de la ISU, cu cei de la E.ON. Gaz, a fost o defecţiune la un SRM foarte important pentru Sibiu, acest SRM trebuia să fie modernizat începând de acum, din încă nu se ştie ce motive lucrurile nu au mers bine, au fost scăpări de gaz şi a apărut o flacără foarte puternică. Pentru a putea interveni este nevoie de întreruperea gazului, gazul va fi întrerupt în tot Sibiul, cei de la E.ON. vor încerca să intervină cât se poate de repede. Răniţii sunt toţi din echipa E.On. Gaz, care trebuia să înceapă astăzi modernizarea SRM-ului", a spus primarul Klaus Iohannis, prezent la faţa locului.

Alimentarea cu gaz a fost reluată aseară

Echipele de la E.ON Gaz au lucrat ieri toată ziua pentru a remedia defecţiunile, iar alimentarea cu gaz a fost reluată aseară în jurul orelor 20:00. "Incidentul s-a produs în timp ce o echipă a companiei noastre executa lucrări specifice la această staţie de reglare-măsurare. Din nefericire, şase angajaţi ai companiei noastre au fost răniţi în urma acestui incident, fiind transportaţi la spital pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au luat măsurile specifice pentru astfel de situaţii. În urma acestui incendiu a fost necesară întreruperea alimentării cu gaze naturale pentru întreg municipiul Sibiu. E.ON Gaz Distribuţie a demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele care au generat acest incident", se arată într-un comunicat al companiei.






comentarii
26 comentarii

Au lucrat in stil ,,DOREL,,cu albisorul langa ei,verificati daca a fost si un Nicolae in echipa,ca de obicei unul lucra iar ceilalti stateau si priveu cu tigara in gura,TOROK de la ITM ,nu-l doare capul ,de cand cu bozgorul asta imputit judetul a devenit un IRAK
Azilant din regimul Iliescu
08.12.2009 01:22
Pacat de cei sase accidentati, dar vina o poarta aceasta institutie E'on (NOE)care alaturi de partea romana si sindicate au "capusat" vechea distrbutie indepartand oamenii cu experienta pt. a nu-i deranja in afaceri.A se vedea ultima perioada, cate accidente sau intamplat in judetul Sibiu !Chiar nu se sesizeaza nici o institutie a statului fiind vorba de vieti si bunuri ale oamenilor?Chiar nu le pasa sau si ei isi iau "spaga",inca nu a venit gerul ,Doamne fereste de accidente !
REDUCTIA
08.12.2009 06:23
In Valea Aurie nu avem gaz, deci ar fi bine sa fiti mai informati si sa ne informati si pe noi cand se va da drumul la gaz in cartierul nostru. Este vorba despre zona blocurilor. Multumim!
andreia
08.12.2009 07:36
nici
sibian
08.12.2009 07:44
MINTIT CU NERUSINARE GAUZARILOR
SASU
08.12.2009 08:14
sigur pe Balea ete gaz inca de aseara,doar nu o sa inghete mintea unui primar prim-ministru
SASU
08.12.2009 08:17
in terezian cind se da drumul la gaz am copii mici care au inghetat in casa de ce in terezian nu este gaz
adina
08.12.2009 08:25
Pentru Sasu : Stai calm ca nici pe Balea nu este gaz. Sper sa se rezolve azi.
romanu
08.12.2009 08:29
o situatie de toata jena! angajatii lor repara statia si sar in aer odata cu ea. halal profesionalism. iar pentru asta zeci de mii de oameni au trebuit sa stea in frig toata noaptea. acum 2 saptamani la 300m de locul exploziei a mai sarit in aer un apartament. poate exista angajati incompetenti, de exemplu un sef de sector plin de aere de mic Dumnezeu, poate altcineva, dar trebuie sa se raspunda disciplinar pentru toata aceasta porcarie.
inghetatul
08.12.2009 08:50
DE CE MINTITI, TRIBUNILOR? O GAINA SCRIE CA S-A RELUAT ALIMENTAREA CU GAZ ASEARA, LA ORA 20, SI CAND COLO NICI AZI DIMNINEATZA NU ERA PRESIUNE LA GAZ IN HIPODROM! RUSINE SA VA FIE, AMATORILOR (SI CEI DE LA GAZ SI FALSII URMASI AI "TRIBUNEI" LUI SLAVICI SI COSBUC) !!!
omul de zapada
08.12.2009 09:16
Alo Tribuna? Este 8.12.09, ora 9.20am si nu avem inca gaz pe str. Islazului. Apropo, cartierul este C-lea Poplacii si nu V. Aurie, care incepe ceva mai incolo, de la blocuri!!!
sile
08.12.2009 09:28
Pentru cei arsi - faceti rost de spray NEBACETIN !!!
ars
08.12.2009 09:28
In Hipodrom nu e gaz!! Doamna Gaina, mai informeaza-te.
in Hip nu e gaz
08.12.2009 09:31
tu gaino, ai noroc ca nu am gaz, ca te-as face la cuptor!!! Ti-ai bagat tu butelia-n P*ZDA si zici ca ai gaz? Macar documenteaza-te inainte sa irosesti hartia si!!
cetatean suparat
08.12.2009 09:44
gaina..tot gaina
eu anm sunat ieri la tg mures si mi-au zis de acolo ca se reia furnizarea azi la 10.00. trebuia sa se informeze si "deshteapta ".
asta de unde o fi cumparat gaz aseara?
cineva
08.12.2009 09:57
Cred ca toata treaba aceasta care a dus la oprirea gazului, este o metoda vicleana de a pedepsi Sibiul ca a votat cu Basescu, desi edilul sef al orasului era de partea "Moscovei"...va trece si asta.
Basescu
08.12.2009 10:17
pe strada xenopol, cand gaz?????daca stie cineva sa-mi raspunda
eu
08.12.2009 10:32
pe Stefan de aseara este gaz asa ca lasati-o balta cu comentarile inutile
unu
08.12.2009 10:54
HIPODROMUL E FARA GAZ!!!! la ora asta
bagati ba Gaz!!!!!
08.12.2009 10:59
in v.aaron gazul arde de aseara!
dan
08.12.2009 11:18
Hipodromul e tot fara gaz!!!
tot fara gaz
08.12.2009 11:20
Hipodromul e tot fara gaz!!! ora 11.36
hip
08.12.2009 11:36
Gusterita are gaz de aseara, inainte de ora 22.00. Zona Noica avea gaz azi la 07.30.
123
08.12.2009 11:46
Hipodromul e tot fara gaz!!! ora 12.10
hip
08.12.2009 12:10
Bubuie si tevile de gaz la cata prostie ati adunat in orasul asta !!!! Inca putin si o sa zic cu rusine ca sunt sibianca....
..........
08.12.2009 14:20
Pe str. Islazului inca nu este gaz(avem 24 ore de la intrerupere) si la Dispeceratul E-on nu binevoieste sa raspunda nimeni. Societate de rahat!
sile
08.12.2009 14:32
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA