Tribuna
Evenimente dedicate Zilei Pompierilor din România, la Medias
Vasile ANTIPA
514 vizualizari
Evenimente dedicate Zilei Pompierilor din România, la Medias

Ziua Pompierilor din România va fi marcată, joi și vineri, și în municipiul Mediaș. Joi, începând cu ora 11:30, în cadrul evenimentului organizat de către Muzeul Gazelor Naturale în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu-Secția de Pompieri Mediaș și Asociația Lupus Fortis Mediensis, elevii din instituțiile de învățământ medieșene vor participa la o activitate complexă dedicată Zilei Pompierilor din România.

Evenimentul va cuprinde o sesiune de informare, susținută de șeful Șecției de Pompieri Mediaș, Alin Bădilă, referitoare la modalitățile de gestionare a situațiilor de criză și o altă sesiune de informare, susținută de Liviu Obrejan, în cadrul căreia vor fi menționate criteriile de selecție pentru a deveni un câine salvator

Evenimentul de la Muzeul Gazului mai include exerciții practice realizate împreună cu elevii voluntari, la Secția de Pompieri Mediaș și exerciții practice menite să exemplifice utilitatea câinilor de salvare și căutare.

Secția de Pompieri Mediaș își deschide porțile pentru medieșeni. Se va întâmpla vineri, 13 septembrie când la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu vor fi organziate mai multe manifestări cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

La nivelul Mediașului, locuitorii care vor dori să viziteze sediul Secția de Pompieri din oraș o pot face duminică între orele 9-14. Vizitatorii vor face un tur al unității și vor avea ocazia să vadă autospecialele de intervenții la incendii sau la accidentele rutiere.

Ziua Pompierilor din România, aniversată în fiecare an la 13 Septembrie, ne oferă ocazia de a rememora o pagină de istorie naţională scrisă prin lupta purtată în Dealul Spirii, de Compania de Pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

La 13 septembrie 1848, în Dealul Spirii din Bucureşti, ostaşii pompieri, aflaţi sub comanda cãpitanului Pavel Zagãnescu, s-au acoperit de glorie, într-o crâncenă şi inegală încleştare cu o coloană a armatei otomane venită să înăbuşe revoluţia paşoptistă şi aspiraţiile de emancipare socială şi naţională ale românilor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia