Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Episcopul Bisericii Evanghelice va fi uns în decembrie
Adrian POPESCU
2164 vizualizari

După retragerea episcopului Chistoph Klein din fruntea Bisericii Evanghelice CA din România, conducerea instituţiei a fost preluată de curatorul general, Friedrich Philippi, şi episcopul vicar, Reinhard Guib. Comunitatea saşilor care ţine de această confesiune numără peste 13.200 de credincioşi. Aceştia vor afla în data de 27 noiembrie numele noului episcop. La ora actuală, şapte preoţi care slujesc Biserica Evanghelică CA din România, din diferite oraşe transilvănene au primit acceptul Marelui Sinod de a candida la funcţia de episcop al cultului evanghelic din România. Consistoriile districtuale din Sibiu, Mediaş, Braşov, Sighişoara şi Sebeş şi-au trimis în plic numele candidaţilor pentru această funcţie. În data de 27 noiembrie, la Sibiu, cei 28 de membri ai Sinodului, printre care reprezentanţii Consistoriului Superior, protopopii, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor Bisericii Evanghelice: reprezentantul institutului teologic, al asociaţiei tinerilor şi al asociaţiei femeilor,vor delibera şi vor anunţa credincioşii, fără fumul din horn, aşa cum procedează catolicii, cine este cel care preia această mare responsabilitate. Că, în fapt, se respectă o cutumă mai veche care prevede că membrii Consistoriului - care este organul permanent de conducere al Bisericii Evanghelice - să fie clerici şi laici în proporţie paritară. Până a aduce sediul episcopal la Sibiu, pastorii saşi au privit cu neîncredere Statut din 1861. Abia alegerea noului episcop Georg Daniel Teutsch, la 19 septembrie 1867 (şi instalarea sa la Sibiu, la 28 septembrie) a adus Biserica Evanghelică spre actualul curs. În data de 12 decembrie 2010, respectând vechile cutume, va avea loc ceremonialul de ungere a noului episcop.comentarii
5 comentarii

L-AU PENSIONAT SERVICIILE PE TOVARASUL SECURIST KLEIN ??!!! LA CATE COMISIOANE A INCASAT INAINTE DE 89 PRIN 'VANZAREA " SASILOR... CERETI DOSARUL LUI KLEIN DE LA CNSAS , OMUL N-A FOST UN UMIL COLABORATOR , CI CHIAR TOVARASUL GRADU , ADICA OFITER !
CORI
19.11.2010 10:52
Cu ce va fi uns episcopul?cu TETRACICLINA? SAU FLOCINOLON?
Doctorul
19.11.2010 12:09
NU mai putem noi de ungerea lui!
Didi
19.11.2010 12:10
In necunostinta de cauza si cu mintile ratacite,"cori" face confuzii jenante! Klein este un nume comun la sasii din Sibiu si cel ce se presupune a avea dosar nu a fost niciodata episcop!
mephisto
19.11.2010 12:12
Sa nu confundam episcopii. Cel care s/a retras n/are nimic de/a face cu Ceausescu si vanzarea sasilor. Nu cred ca noua, ortodocsilor, ne/ar conveni sa scrie cineva - roman, sas ori ungur - "cu ce l-au uns pe Mitropolitul Ardealului, cu tetraciclina?". Un pic de decentza n-ar strica. Nu stiti proverbul romanesc? "Inegrindu-l pe altul, nu te albesti pe tine".
achivutzei
29.11.2010 12:19
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia