Tribuna
Elevii sibieni au demonstrat că voluntariatul este „o oportunitate de dezvoltare personală”, într-un proiect judeţean
Liuba STARII
799 vizualizari
Elevii sibieni au demonstrat că voluntariatul este „o oportunitate de dezvoltare personală”, într-un proiect judeţean
Profesoara Ileana Hanzu de la Şcoala din Gura Râului a avut o iniţiativă prin care şi-a dorit să facă lumea să devină mai frumoasă prin activităţi de voluntariat. Colegii din şase unităţi şcolare au susţinut-o, şi astfel, a apărut proiectul judeţean "Voluntariatul-oportunitate de dezvoltare personală”.


Întreg proiectul a început la sfârşitul lunii noiembrie, când s-au stabilit echipele de proiect la nivelul unităţilor de învăţământ partenere, printre care au fost Şcoala Gimnazială "Aurel Decei" din Gura Râului, Colegiul Economic "George Bariţiu", Şcoala Gimnazială "Marpod", Şcoala Gimnazială nr.4, Colegiul Tehnic Energetic şi Liceul de Artă. Apoi, în 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntariatului, la Şcoala Gimnazială din Gura Râului, elevii au fost informaţi despre beneficiile voluntariatului.
Activităţile proiectului au fost popularizate şi în alte şcoli partenere: "Datorită acestui proiect s-a încercat conştientizarea şi responsabilizarea elevilor prin realizarea unor activităţi de voluntariat direcţionate atât spre ajutorarea unor persoane vârstnice nevoiaşe, cât şi spre ecologizarea şi protecţia mediului înconjurător.   Ne-am propus să implicăm un număr cât mai mare de elevi, ca să le demonstrăm plăcerea de a ajuta pe alţii, de a îmbunătăţi lumea, într-un mod voluntar, nu aşteptând ceva în schimb", a spus prof. Ileana Hanzu.
A urmat o activitate caritabilă "Fii mai bun, dăruieşte de Crăciun!". Sub îndrumarea profesorului coordonator, elevii voluntari au confecţionat 20 de felicitări şi au donat 20 de pungi cu produse alimentare pentru oamenii nevoiaşi din localitatea lor.
Al treilea eveniment "Cum economisim şi cum păstrăm apele curate" a fost dedicat Zilei Mondiale a Apei. Copiii au vizitat Barajul de la Gura Râului, după care s-a făcut o sesiune de referate şi comunicări cu scopul accentuării importanţei apei.
"Datorită acestei vizite, elevii au reuşit să fie informaţi şi să înţeleagă mai bine importanţa apei şi câtă energie electrică se poate obţine prin căderea apei de la o anumită înălţime", a mai spus Ileana Hanzu.      
În continuare, sub genericul "Pădurile, cele mai valoroase surse naturale de purificare a atmosferei. Eu cum le protejez?", elevii au participat în a doua parte a lunii aprilie, alături de Ocoluri Silvice, la acţiuni de plantare de puieţi şi ecologizări, cu ocazia sărbătoririi lunii pădurii.
Potrivit organizatorilor, copiii au participat cu mult entuziasm la această acţiune. "Ei au conştientizat atât importanţa pădurilor cât şi a voluntariatului, a timpului pus la dispoziţia societăţii şi a semenilor".
Proiectul s-a încheiat cu activitatea metodică de bilanţ , în care s-au prezentat toate acţiunile realizate în cadrul proiectului, şi s-a lansat revista "Voluntariatul-oportunitate de dezvoltare personală.Cum folosesc elevii noştri timpul liber".
Participanţii au spus că au rămas încântaţi de implicarea şi entuziasmul elevilor şi au mărturisit că în viitor vor participa cu o plăcere deosebită în asemenea proiecte de voluntariat.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia