Tribuna
Elevii primesc „Bani de liceu” şi anul acesta
Ana Maria MĂTUŞOIU
1535 vizualizari
Elevii primesc „Bani de liceu” şi anul acesta
Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” continuă şi anul acesta. Până la data de 18 octombrie, 76 de elevi dintre cei care au solicitat acest ajutor social au fost declaraţi eligibili, lista fiind parţială, anunţă Inspectoratul Judeţean Sibiu.

Ministerul Educaţiei desfăşoară de peste 12 ani Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii. Ministerul Educaţiei a lansat şi un portal pe site-ul edu.ro - banideliceu.edu.ro - pentru elevii care vor să obţină acest sprijin financiar.

Calendarul de desfăşurare a programului

Cererile pentru programul naţional „Bani de liceu” au fost depuse în perioada 15 septembrie - 1 octombrie. De la 1 octombrie a început efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse, acest proces urmând să se încheie duminică, 23 octombrie. De altfel, centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat, a debutat pe 1 octombrie şi urmează să se finalizeze pe 27 octombrie. Lista finală a beneficiarilor va fi publicată pe 28 octombrie, iar din aceeaşi zi şi până pe 2 noiembrie, elevii ale căror dosare nu au fost aprobate pot depune contestaţii. Ministerul Educaţiei a alocat cinci zile rezolvării contestaţiilor: 2-6 octombrie.
Până marţi, 18 octombrie, 76 de elevi din judeţul Sibiu au fost declaraţi eligibili în urma anchetelor sociale desfăşurate. Inspectoratul şcolar Judeţean Sibiu a publicat lista parţială cu solicitanţii eligibili pentru programul „Bani de liceu” la data de 18 octombrie, urmând ca lista finală să fie publicată după finalizarea anchetelor şi evaluarea eligibilităţi cererilor depuse.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA