logo
Elevii de la Colegiul „D.P.Barcianu” au testat viața de student
Elevii de la Colegiul „D.P.Barcianu” au testat viața de student

În săptămâna Școala Altfel, elevii din clasele a IX-a C, a IX-a D și a X-a D de la Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” din Sibiu, însoțiți de prof. Minodora Beza și prof. Cristina Moraru, au vizitat Facultatea de Litere și Arte a ULBS. Sub îndrumarea Dariei Pârvu, lector univ. dr. în cadrul instituției de învățământ superior, liceenii au luat contact cu mediul universitar, au stat de vorbă cu studenții, au aflat care sunt perspectivele absolvirii acestei facultăți. După efectuarea vizitei, elevii au participat la workshopul Arta de a comunica... eficient. Coordonatorii (lector univ. dr. Alina Bako și asist. drd. Cristina Blaga) au aplicat tehnici diverse de comunicare verbală și nonverbală, în cadrul grupului. „Sperăm ca prin astfel de activități interactive și atractive pentru elevi să menținem deschis dialogul nostru cu mediul preuniversitar” a spus conf. univ. dr. Valerica Sporiș.

Minodora Beza, diriginta elevilor clasei a X-a D, a mărturisit că „elevii au fost încântați să cunoască profesori și studenți de la Litere, să participe la ateliere de exprimare orală, obținând astfel mai multă încredere în propriile capacități. Avem speranța că vom colabora în continuare cu Facultatea de Litere și Arte pe linia orientării în carieră a elevilor noștri.”

Elevii, impresionați de ceea ce au văzut și au trăit pe parcursul vizitei, și-au exprimat dorința de a reveni: „A fost o activitate foarte interesantă, care ne-a ajutat să ne descoperim personalitatea și să ne dezvoltăm abilitatea de a vorbi în fața unui public... mai mare sau mai mic.” a spus la finalul vizitei Muntean Casian din clasa a X-a D. „Activitatea de azi mi s-a părut interesantă, deoarece am vizitat facultatea și am vizionat un filmuleț educativ. A fost o experiență frumoasă, pe care sper să o repet.” a completat Ancau Elena din clasa a IX-a C.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia