Tribuna
Astra film
Elevii de la "Axente Sever” Mediaș a marcat Ziua Verde a Eco-Școlilor
Vasile ANTIPA
559 vizualizari
Elevii de la

Liceul Teoretic “Axente Sever” Mediaş a răspuns invitaţiei Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, care a îndemnat liceele şi şcolile generale să planteze copăcei de Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Astfel, în ziua de 29 octombrie 2018, elevii claselor a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză și a X-a Științe Sociale, îndrumaţi de profesorii Ioana Hudea şi Delia Duma, au plantat arțari, stejari și carpeni în curtea liceului.

Ziua Verde a Eco-Şcolilor marchează solidarizarea oamenilor in scopul dezvoltării responsabilității pentru menținerea sănătății mediului, implicit a propriei sănătăți și pentru identificarea strategiilor privind dezvoltarea durabilă a vietii umane. Participarea unităţii de învăţământ medieşene la activităţile Zilei Verde a Eco-Şcolilor din România constituie încă o dovadă a faptului că liceul „Axente Sever” rămâne o Şcoală Eco, dedicată activităţilor de ecologizare desfăşurate la nivelul judeţului Sibiu şi la nivel naţional. Recent, Liceul Teoretic “Axente Sever” a primit Placheta Eco-Școala, pentru cei 12 ani de când liceul medieșean participă la Programul internațional Eco-Școala.

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie a organizat, ca în fiecare an, Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Această zi este sărbătorită anual pe data de 29 octombrie la ora 12 şi urmărește conştientizarea de către elevi a importanţei implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi. Astfel elevii își dezvoltă aptitudini pozitive față de mediu, prin acțiuni de înfrumusețare a școlii și a spațiului verde, respectiv prin păstrarea curățeniei în Liceul Teoretic “Axente Sever” de învățământ.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia