Tribuna
Echipă mobilă de intervenție la cazurile de violență domestică, în Axente Sever
Vasile ANTIPA
510 vizualizari
Echipă mobilă de intervenție la cazurile de violență domestică, în Axente Sever

În urma unui ordin recent, consiliile locale au responsabilitatea de a organiza, coordona şi sprijini activitatea unei echipe mobile care să intervină în astfel de cazuri, iar Primăria și Consiliul Local Axente Sever au aprobat recent componența unei astfel de echipe.

Acest lucru a fost stabilit în urma ședințe a Consiliului Local din Comună. Echipa include doi asistenți sociali, un polițist, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și un preot.

Deplasarea la cazurile de violență se va face cu mașina poliției din comună. Comuna Axente Sever are în acest fel  o primă echipă mobilă de intervenție în cazuri de violență domestică în mediul rural.

Echipa mobilă acționează în regim de permanență, trebuie să se deplaseze la faţa locului în maximum 90 de minute de la momentul semnalării efectuate de către organele de poliţie să verifice semnalările de violență domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituțiilor publice abilitate, inclusiv al liniilor telefonice de urgență, să sprijine victimele violenței domestice, prin orientarea acestora către serviciile sociale existente adecvate nevoilor acestora și să sesizeze organele de urmărire penală, organele de poliție pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

comentarii
1 comentarii

In maxim 90 de minute ???
unu
25.04.2019 09:06
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia