Tribuna
După trei zile caniculare fără apă, sătenii din Nucet s-au certat între ei
Laura BUCIU
3800 vizualizari
După trei zile caniculare fără apă, sătenii din Nucet s-au certat între ei

Timp de trei zile, niciun strop de apă nu a curs la robinetele sătenilor din Nucet. Oamenii spun că reprezentanţii Primăriei au închis unul dintre cele trei robinete care alimentează cu apă satul pentru a nu suferi de lipsa apei copiii cazaţi la tabăra din localitate. Sătulă să care apă din alte sate sau chiar din Sibiu, Marioara Marcu l-a sunat ieri de dimineaţă pe primar, dar şi mai multe instituţii de presă. Femeia spune că imediat s-a dat drumul la robinet şi a fost chiar şi presiune. „Noi înţelegem că e secetă şi apă vine puţină, dar acum după ce am sunat atâta, apa vine cu presiune, cu presiune mare . Eu am vorbit cu domnul primar. I-am spus că l-am deranjat de atâtea ori pentru problema apei. Vreau şi eu să spăl vase, să spăl nişte haine. Vă rog să mă credeţi că am nevoie de un pic de apă pentru că aduc de la Cornăţel pentru gătit. Dar nu pot să aduc o cantitate mare, aduc doar pentru un ceai, pentru cafea, pentru gătit. Noi vrem apă pentru spălat. Eu înţeleg că nu este, dar acum de unde vine, după ce am râcâit peste tot?”, se întreabă Marioara Marcu.
Un alt sătean, Ioan Mitroi, spune că nu au fost probleme până când nu s-a dat drumul taberei. Omul este foarte supărat. Deşi are, la sat, aproape toate condiţiile pe care le are un orăşean, bărbatul spune că nu poate folosi nici măcar wc-ul dacă nu are apă. „De când a dat drumul la apă pentru tabără, nu mai avem noi. Ăsta e adevărul. Apa, oamenii ăştia au făcut-o. Presiune acum este, de când a auzit că am sunat peste tot. Eu până acum am adus apă cu bidoanele. Eu am baie cu wc şi unde  să mă duc acum? Să mă duc în grădină să mă vadă vecina? Dacă am venit aici, îmi trebuie apă. Avem maşină de spălat, nu spală. Vasele stau aşa. Ce Dumnezeu? Opreşte apa pentru cămin! Dacă nu e apă, nu e apă. Dar de ce opreşte?”, spune supărat şi Ioan Mitroi.
Operat pe cord, Cornel Cosma spune că aduce apă din Sibiu pentru el, dar şi pentru nişte bătrâni din sat. „Stau în jumătatea satului. Vizavi de mine sunt nişte bătrâni care nu au apă. Am fost la Sibiu şi le-am adus apă minerală. Am fost la Sibiu, de dimineaţă, la 6, la izvor. Umplu vreo 6 găleţi de 10 litri şi aduc apă cu găleţile ca să am să dau la câini şi să am apă. Eu sunt operat pe cord deschis şi am nevoie de minim 3 litri de apă pe zi”, a spus bărbatul.

Risipă sau nu?

Departe de a se uni pentru rezolvarea problemei apei, o parte dintre săteni spun că apă ar fi, dacă alţii nu ar uda grădinile. „Daţi vina pe furtunele din grădină, nu pe copii! Sunt care dau drumul la apă pe iarbă, să le fie verde. Sunt alţii care fac baie în piscină. Daţi vina pe ăia, nu pe copii! Eu nu am udat nici măcar o dată. Vina e a oamenilor care nu au judecată în cap. O apă se păstrează când nu este apă. S-a udat cururuzul. Să nu mai ude roşiile şi castraveţii! Să îi cumpere, că şi eu îi cumpăr”, a spus o femeie din sat. 
Întrebat care este situaţia sătenilor din Nucet, primarul comunei Roşia, de care aparţine satul, spune că apa vine printr-o reţea a Primăriei şi deocamdată nu există contracte între instituţie şi consumatori. „Este o reţea a Primăriei în Nucet, care nu e contractată. Dar care cum doresc umblă la robinet. La unul singurl am reuşit să punem lacăt. Oamenii nu plătesc niciun ban pentru apă. Nu din cauza taberei nu au mai avut apă, ci pentru că umblă la robinet. În plus, folosesc apa pentru a uda grădinile”, a spus primarul Valentin Aldea.comentarii
1 comentarii

Contorizare si plata la zi a consumului, sa vedem cine isi mai permite sa faca risipa. Nu oamenii sunt de vina ci aceia care se ocupa de gospodarirea comunei. Omul trebuie constrans sa accepte reguli de convietuire iar cin enu le accepta sa fie debransat de la retea. Scurt si fara comentarii. Auzi...apa gratis , pai cinei in fond prostul?
siby
09.08.2012 20:40
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia