Tribuna
Duminică, ortodocşii avrigeni merg la „Marşul Învierii”
Duminică, ortodocşii avrigeni merg la „Marşul Învierii”
Pentru al zecelea an consecutiv, credincioşii ortodocşi din Avrig vor putea participa la „Marşul Învierii” („Marşul Luminii”), frumoasa procesiune religioasă ce se va desfăşura în prima zi a marii sărbători de Paşte.

La fel ca şi în anii trecuţi, festivitatea va împărţi Slujba Celei de-a Doua Învieri (prima parte va fi oficiată la biserica veche din Avrig iar cea de-a doua parte se va desfăşura la noua biserică – Catedrala), dar, în acelaşi timp, va uni, în mod simbolic, cele două lăcaşuri de cult.

Cea de-a Doua Înviere (Mica Înviere) va începe la ora 14, la Biserica cu hramurile “Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile” şi “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. La jumătatea ceremoniei, preoţii şi credincioşii vor ieşi din lăcaşul de cult şi vor pleca în procesiunea deja cunoscută a „Marşului Învierii”. În rugăciune şi cântând diverse pricesne şi cântări religioase, credincioşii vor străbate Avrigul pe traseul biserica veche – primărie – zona centrală de blocuri – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” – biserica nouă. Cea de-a doua parte a slujbei va fi oficiată de preoţii avrigeni la noua biserică ortodoxă.

„Am organizat acest marş şi pe ploaie şi pe soare, dar şi pe vânt, astfel că suntem mai mult decât hotărâţi să păstrăm tradiţia şi în acest an. Îi invit pe avrigeni să participe în număr cât mai mare la procesiune, să se roage şi să se bucure împreună cu noi de cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii”, ne-a spus protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA