logo
Dragnea avea o prietenă mai tânără. Prietena n-avea nimic împotrivă. Şi ce-i cu asta?
Dumitru CHISELIŢĂ
1641 vizualizari
Dragnea avea o prietenă mai tânără. Prietena n-avea nimic împotrivă. Şi ce-i cu asta?

Am înțeles, de multã vreme, cã lupta asta anti-PSD a ajuns, de la ceva concret și de viitor, la un ceva la nivel de „discuții cârciumã cartier” sau glumițe de piațã agroalimentarã. Dantura lui Dragnea, coafura lui Dãn­cilã, vocabularul lui Carmen Dan, motostivuitoare, imu­no­­globinã, rochii din dra­perii, coafuri de babe, totul pe fond de apeluri la ieșirea în stradã pentru a striga cu Ciuma Roșie, derbedeii de la Antena 3, cu DNA sã vinã sã îi ia, și  sã îi dãm odatã pentru totdeauna pe ãștia jos. Ce sã povestesc, e democrație, e liber sã faci ce vrei, sã protestezi, sã strigi, sã fluturi drapele, sã te mai ia jandarmeria jos pãlãria dacã devii turbulent. În fine e un fel de rãzboi total. Pe virtual. Orice face PSD, orice face el, Dragnea, e o sfidare, o aroganțã la adresa românilor.

PSD a fãcut un congres-mamut. Un fel de Congres XIII al Partidului, un fel de one man-show. A vrut sã arate, așa, alegoric și literar-mu­zical-coregrafic, cã el e jupâ­nul în România. Cã e un partid de succes, cã lumea e cu ei, cã, aia-aia. În fine, chestii din acestea „macho” de partid aflat la putere. Oricum toate congresele seamãnã între ele, așa cum viața de partid seamãnã (era sã spun „dar nu rãsare”) indiferent de partid.

În fine în toatã aceastã poveste cu sigle, aplauze puternice prelungite, „Vreți sã mai fiu în continuare
pre­ședintele vostru?” („Daaaaaaaaa”) a pãlit, treptat, iar comentariile despre ce va fi și ce va face PSD au pãșit în fața evi­dențelor de suprafațã. Cã uite ce mizerie au lãsat dupã ei participanții la Sala Pala­tului (pãi așa lasã și la orice concert din Piața Mare, ãsta e românul, aruncã se­lectiv gunoiul pe unde apucã). Cã uite cum arãtau Dãncilã, Olguța, Firea și alte doamne care, evident, sunt niște „proaste” și au coafuri hazlii și un vocabular cam ciudat. La faza asta pot întreba și eu câți știau diferența dintre imunoglobulinã și imuno­globinã înainte ca asta sã devinã un DEX-Gate, dar nu o fac.

În fine, vãd cã marele scandal, marea aroganțã, marea SFIDARE e faptul cã Liviu Dragnea a apãrut cu prietena sa, pe nume Irina Alexandra Tãnase. Bun, și? Nu are nevastã. Nici mãcar prietena lui nu e nevasta altuia. Da, dar era în primul rând, lângã șefi! Ei și? Nu vedeau ãia din spate de ea? Poate acolo avea bilet.

 

E mai tânãrã. Bine.

Și ce dacã?

 

Bine, dar e cu 30 de ani mai tânãrã! Da, și? Nevasta lui Macron, președintele Franței, doamna Macron adicã, este de o frumoasã vârstã fațã de el, domnul Macron. Soția lui Petre Roman, Silvia Chifiriuc, este cu 27 de ani mai tânãrã decât el. Între Viorel Lis (îl mai știți?) și Oana Lis e diferențã de 36 de ani. Tãri­ceanu are și el ceva tânãr în apartament, cam cu 25 de ani diferențã. Chiar și Charlie Chaplin (bãiat de stânga și el, politic vorbind) a avut o soție, ultima, cu 36 de ani mai tânãrã. Deci unde e problema?  E Dragnea primul om de vârsta a doua care, cum aș spune, nu joacã în liga lui sentimentalã și are prizã la tineret? Nu. Dar unde e problema? Pãi aia e problema. Cã e Dragnea. Dragnea face rãu. E șeful la PSD- Ciuma Roșie. Dragnea a devenit o obsesie pentru mulți. Dacã Dragnea vrea apã, e clar cã bea apa popo­rului care va muri dupã aia de sete. Dacã Dragnea merge la pipi, e clar cã o face ca sã facã pipi pe România și Europa. Dacã Dragnea nu-și reparã dinții e clar cã o face ca sã-i sfideze pe sorosiști, IT-iști, ONG-iști și copywriteri și ca sã fie solidar cu boșorogii ãia știrbi care îl susțin și fac miting cu portocale. Dacã Dragnea lasã rest la chioșcul din colț, precis e mitã electoralã. Ce mai, e Dragnea-manie, deja demnã de o lucrare de me­dicinã, specialitatea neuro­psi­hiatrie. Dragnea a bãtut ca faimã și fobie chiar și Apocalipsa din 22.12.2012.

Oricum cel mai tare argument din lume cu privire la prietena și posibil viitoarea soție a șefului PSD, citit de mine „pe rețele”, e cã prin asta, adicã prietena sa cea mai tânãrã decât el, a mai fãcut o „aroganțã” românilor. Adicã nu e treaba cã ei se plac, (poate se plac, ce?) ci cã au fãcut o conspirație matrimonialã antinaționalã și antieuropeanã pentru a-i sfida pe cei care nu-și permit prietene/soții mai tinere și sunt obligați sã defileze tot cu cele „tradiționale” și „old school”. De parcã și-ar fi tras untimul model de SUV doar ca sã se oftice dușmanii.

Mãi oameni buni. Hai, ter­minați, cã deja e caraghios. E viața personalã a omului. O fi el cum o fi, o fi Dragnea, o fi  mai șef de guvern decât premierul și restul de miniștri, dar hai sã fim se­rioși. CHIAR asta e pro­blema acum? Prietena lui care va fi și viitoarea soție? Criticați ce face sau nu, luați-l de guler la concretul politic, cã aveți destul material, dar maha­lagisme din astea nu folosesc la nimic. A, cã râdeți de el ȘI pe tema asta? Îi demolați imaginea publicã? Nu. Caterinca nu schimbã sisteme politice. Atât.


comentarii
3 comentarii

Exact aia e ideea, e viata personala a omului si poate sa faca ce vrea. Dar nu, Dragnea a ales sa-si afiseze "viata personala" in primul rand in cadrul unui congres de partid. Nu mai incercati sa minimizati actiunile lui Dragnea si sa mimati din nou "obiectivitatea".
Obiectiv
14.03.2018 08:15
Tipa e destul de banala. Sper ca va avea destul sange rece ca sa-i arunce chifle cu prastia printre gratii, la Jilava !!!
Miranda Veracruz Delahoya Cardinal
14.03.2018 20:49
Domnule CHISELIŢĂ eu nu tin cu PSD-ul si nu tin cu niciun partid. Nu tin nici cu Dragnea, Táriceanu si ceilalti. Dar vá dau dreptate. În dorinta bolnavá de a arunca cu noroi pe altii, multi deraiazá de la "firul rosu" al problemelor. Sá fie oftica la mijloc? Nu cred. Sá fie nestiinta la mijloc? Nici pe asta nu o cred. Atuncea ce sá fie? Eu zic cá fiecare pricepe (în general) atâta cât îl duce mintea... Si ceea ce e mai ráu, e cá cu cât are mai putiná, cu atât este mai "expert", reusind întotdeauna sá te batá cu argumentele avute :-)))
Sibianul pribegit
14.03.2018 21:15
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia