logo
Doi elevi de excepţie ai Şcolii Regina Maria Sibiu.

Este vorba de Ioana Lal şi de Emanuel Vlad amândoi foşti elevi ai renumitei şcoli
„Regina Maria” din Sibiu actualmente, Ioana elevă în clasa a IX-a la C.N. "Gh. Lazăr" Sibiu, Emanuel student anul III al Facultăţii de Matematică a Universităţii Bucureşti, amândoi premianţi ai şcolii, amândoi purtători de stindard al judeţului la concursurile de matematică interjudeţene şi naţionale.
Ioana a fost îndrumată în ciclul primar de înv. Irina Mitea, iar Emanuel de înv. Maria Salade, iar în gimnaziu, amândoi, au fost pregătiţi la matematică de prof. Pavel Toader.
Cei doi şi-au luat seva înţelepciunii, a răbdării, a muncii continue, a renunţării la cele oferite de mediu, a perseverenţei de la străbunicii lor, vechii grăniceri ai împărătesei Maria Tereza, din Compania V grăniceri cu sediul în Jina de unde se trag părinţii lor.
Aceste mărgăritare rare apar pe baza zestrei moştenită de la părinţi şi bunici, completată cu multă muncă proprie sub îndrumarea şi cu ajutorul părinţilor apoi şlefuită de învăţător peste care se adaugă munca şi priceperea profesorului de matematică care devine un adevărat antrenor ce-i îndrumă paşii elevului prin labirintul parcă fără sfârşit al combinaţiilor de
noţiuni, axiome, teoreme şi raţionamente făcute deja de alţii pentru descoperirea unor căi noi de rezolvare a problemelor propuse.
Au participat la Concursul naţional Cangurul matematic încă din ciclul primar Ioana, dovedindu-se mai bună la acest concurs deoarece a luat de 3 ori premiul I pe ţară (clasele VI,VII,VIII) cu recompensă excursii în Grecia, Tunisia, Croaţia.
Concursul Lumina Math a fost mai norocos pentru Emanuel care a luat de două ori premii I pe ţară (clasele VII,VIII cu premii în bani) iar Ioana un premiu III pe ţară (un aparat foto digital Canon).
Emanuel a mai luat premiul I la concursurile naţionale „Laurenţiu Duican” Braşov şi „Vrânceanu-Procopiu” Bacău iar Ioana premiul II la Concursul naţional „La Şcoala cu ceas” Rm. Vâlcea.
Concursul interjudeţean „Regina Maria” Sibiu ia adus Ioanei Premiul special Regina Maria, Concursul interjudeţean „Viitorii matematicieni” Alba Iulia ia adus Ioanei locul I şi Diploma de Excelenţă, Concursul interjudeţean „Ion Ciolac” Craiova ia adus lui Emanuel premiul I.
Concursul interjudeţean „Gh. Lazăr” Sibiu ia adus Ioanei premiul I.
Olimpiada naţională de matematică este concursul cel mai căutat de elevi fiind totodată şi cel mai dificil prin etape (etapa pe şcoală, etapa locală, etapa judeţeană şi etapa naţională).
De la naţională Emanuel a adus două menţiuni clasa VII,VIII, iar Ioana un loc II şi medalie de aur clasa VI, menţiune şi medalie de argint clasa VII, participare clasa VIII.
Amândoi au fost exemplu pentru generaţiile următoare de elevi şi în acelaşi timp rezultatele lor au constituit pentru cei ce urmează această şcoală un obiectiv parcă din ce în ce mai greu de atins, deşi ne străduim profesorii şi elevii la fel.
Emanuel a avut şi în liceu un parcurs excelent la matematică, Ioana la fel, văd că deja aduce
premii de la concursuri pentru C.N. Gh. Lazăr Sibiu.
Vă mărturisesc că pentru un profesor norocul de a avea asemenea elevi dotaţi, harnici, cuminţi, receptivi, dornici de a se înhăma la o asemenea activitate, cu familii dispuse să-i ajute constituie o motivaţie în plus la dorinţa de a-şi pune tot talentul şi capacitatea profesională pentru şlefuirea acestor diamante uneori cu rezultate evidente alteori nu.
Din cauza acestui beneficiu moral dascălul se mulţumeşte cu puţinul ce-i oferă societatea, se bucură când vede maşinile scumpe ale foştilor elevi, iară când foştii elevi odată ajunşi în funcţii de unde ar putea face ceva pentru dascălii lor nu o fac şi se mai bucură când un fost elev, uneori, mai spune „bună ziua...”.
Pavel Toader,
prof. de matematică la Şcoala „Regina Maria” Sibiu


comentarii
14 comentarii

Imi place modestia profesorului !????
anonim
14.12.2009 07:46
In acest articol ce bine ca nu sunt unul dintre cei doi elevi de exceptie
Finalul articolului NU mi-ar fi dat o stare de EXCELENTA
un simplu cetatean
14.12.2009 08:40
Oare ziarele din ziua de azi nu mai au corectori?
Limba romana se duce de rapa... si vrem o tara demna?

* Oare autorul a inteles ceva din fraza asta?
"Cei doi şi-au luat seva
Je
14.12.2009 09:49
De ce domnul Toader nu povesteste nimic despre meditatiile particulare cu 3 - 4 elevi la masa simultan sau despre faptul ca-si mediteaza in particular elevii din propria clasa? Ca sa nu mai amintesc cum ii favorizeza la note pe acestia din urma...Oare de ce unii, nici macar cand se stiu cu musca pe caciula nu pot sta in banca lor?
Pavel
14.12.2009 18:03
sunteti penibili; atita lauda si ridicat in slavi; 2 copii deosebiti si atit; iar profesorii, isi permit sa stea zeci= 60 zile in vacante, platiti, dar nu primisc copiii la clase in timpul anului scolar ca sunt in "fara plata"; sunteti nesimtiti, puteati sa stati la fel de degeaba in vacanta in zile fara plata; asa ca nu pretindeti bun simt; sunteti nesimtiti cu cei cara nu sunt perfecti la materia voastra; invatamintul de stat e si pt cel de nivel mediu; asa ca meritati sa fiti tratati cu lipsa de consideratie fata de absolventi; daca sunteti bugetari nu inseamna ca va puteti permite sa fiti , repet, nesimtiti , cu copiii nostri, noi va platim salariile
un bugetar
14.12.2009 19:39
Daca esti bugetar si noi dascalii iti platim salariul, pentru ca platim impozite statului,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!
Rusine sa iti fie ca asa vorbesti de oamenii care te-au format ca sa devii un bugetar..
Pt. bugetar
14.12.2009 19:47
aiurea; ca ne lasati copiii de izbeliste nu va trage nimeni la raspundere; iar eu ca bugetar am fost dator sa fiu prezent la servici, si neplatit; mata profiti ca esti intr-un sector unde cica nu trebuie sa fi prezent, si iti permiti sa faci ce iti zice sindicatul; si nu m-ai format mata, am invatat,m-am straduit, accept niste neajunsuri si nu astept ploconeli, chiar daca nu m-a ridicat nimeni in slavi prin ziare; te doare adevarul...cum spuneam, nesimtiti
un bugetar
14.12.2009 19:58
Bugetarului: va aberati: dascalii pot cel mult sa va invete una-alta loazele. EDUCATIA o primesc de acasa, in 7 ani de zile, inainte de a ajunge la scoala. Dascalii cel mult cizeleaza bagajul cu care vin loazele la scoala. Daca vine cu 'bagajul' gol, ce sa cizeleze? Urat lucru sa va invatati copiii sa nu-si respecte dascalii. Macar prin prisma varstei si a experientei. Dascalii nu sunt prosti. Elevii sunt putori sau harnici, asa cum invata acasa. Copiii sunt oglinda caminului in care cresc.
Je
18.12.2009 09:51
pentru JE:Profesorul ar trebui sa fie si un bun pedagog.
Generatia mea a primit educatie de la profesori si acolo unde era cazul aveau sprijinul parintilor.
Azi :Nu am respect pentru nici un profesor , deoarece accepta sa ii reprezinte un sindicat inferior lor, care se ocupa doar de drepturile lor, nu si de indatoririle pe care ar trebiu a le aiva.
Imaginea invatamantului este proasta
anonoim
21.12.2009 09:44
Scoala este o institutie(spre deosebire de familie) si o serie de actiuni ar trebui sa porneasca din scoli
Dar scoala nu mai este ce era alta iar profesorii ....imi e rusine de ......
tot eu
21.12.2009 09:56
Cred ca cei care intra in discutii ar putea sta mai bine in banca lor sa citeasca o carte ,un articol gramatical din care sa invete reguli de exprimare.Este clar ca exprimarea lor lasa mult de dorit.Simati domni unde ati intalnit cuvintele "aiva","trebiu",etc.?Cred ca urati profesorii pentru ca de mici nu ati avut familia care sa va educe pentru respectul fata de scoala...si asa va educati si d-voastra copiii.
dana
09.01.2010 22:03
frumos
karinutza
18.01.2010 09:55
Toader era un prost:| nu stia sa predea deloc l-am avut ca profesor si nu prea le are.
Anonim
23.02.2011 21:03
Ma bucur foarte mult despre rezultatele scolii 5" dupa cum bine stiu profesorii din scoala respectiva.. am fost un eleve mai mult decat " problema" am fost elevel care trageam de acel fir despletit dintr-o funie rezistenta .
Pe aceasta cale .. cu sperantza ca unu din toti profesorii din scoala 5 va citi mesajul meu vreau sa urez maxim respect pentru urmatorii profesori . Salade Nicolae , Radac Nicolae , Vint Aurelia , Roca Aurelia . si nu in ultimul rand lui Popa Delia . Respect maxim pentru scoala 5
Avram Tiberius
17.07.2011 16:26
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia