logo
Documentarul ”Mari Clasici: Liviu Rebreanu” - lansat la Biblioteca ASTRA
Documentarul ”Mari Clasici: Liviu Rebreanu” - lansat la Biblioteca ASTRA

La împlinirea a 132 de ani de la naşterea marelui romancier Liviu Rebreanu, joi, în Sala de  Festivităţi a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, au avut loc lansarea şi proiecţia filmului documentar ”Mari Clasici: Liviu Rebreanu”.

 

Filmul a fost realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Life Vision Films, evenimentul de la Sibiu desfăşurându-se în colaborare cu Muzeul Naţional Brukenthal, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Asociaţia Culturală "Pictor Octavian Smigelschi".

Despre importanţa acestui demers cultural-cinematografic au vorbit Alexandru Chituţă, preşedintele Asociaţiei Culturale "Pictor Octavian Smigelschi", Silviu Borş, directorul BJ ASTRA şi Lavinia Moldovan, din partea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud.

 

”Mari Clasici: Liviu Rebreanu” nu este la prima vizionare aici la Sibiu, proiecţii cu filmul mai fiind efectuate în Bistriţa-Năsăud, Chişinău şi Stockholm. Filmul, cu o durată de 45 de minute  se axează în primul rând pe viaţa personală a scriitorului, "legătura" lui cu Sibiul fiind amintită de vorbitori atât prin legătura "istorică" a lui Rebreanu cu fenomenul ASTRA, cât, mai ales în contextul în care una din capodoperele sale, "Ion" a fost transpusă pe ecran, sub titlul de "Blestemul pământului-blestemul iubirii", de un sibian, regizorul Mircea Mureşan, iar multe filmări au fost făcute în jurul Sibiului (zona Orlat-Poplaca). (D.C.)

 

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia