Tribuna
Doctor Aurelia Brehaiţă, de Ziua Medicului Pensionar: "Este o meserie frumoasă. Trebuie să fii sufleteşte alături de bolnavi”
Liuba STARII
1360 vizualizari
Doctor Aurelia Brehaiţă, de Ziua Medicului Pensionar:
O dată pe an, în luna octombrie, cei care cândva au rostit jurământul lui Hippocrate şi au purtat cu demnitate halatul alb, se întâlnesc la sediul Colegiului Medicilor din Sibiu, pentru a sărbători Ziua Medicului Pensionar. Împreună cu foştii colegi, pensionarii îşi aduc aminte de anii de activitate, discută problemele actuale şi primesc felicitări din partea colegilor care încă practică această meserie.

Marţi, 16 octombrie, alături de medicii pensionari au fost dr. Dan Bratu, preşedintele Colegiului Medicilor Sibiu,  Vasile Spinean, director al CAS Sibiu, Cornel Benchea, managerul SCJU şi Florina Ligia Popa, director medical al SCJU, care le-au adresat felicitări şi i-au asigurat că în continuare vor fi alături de ei.

”Folosim acest prilej ca să ne întâlnim cu medicii pensionari şi să le oferim în continuare sprijinul de care au nevoie. Încercăm în măsura în care ne permite statutul să îi sprijinim şi să le acordăm ajutorul necesar în rezolvarea problemelor şi dificultăţilor. Ideal ar fi fost să construim un cămin pentru medicii pensionari, dar fondurile necesare depăşesc actualmente posibilităţile pe care le are Colegiul Medicilor.Trebuie să găsim şi alte surse de finanţare.  Încercăm să facem tot ce e posibil pentru ei”, a spus dr. Dan Bratu, preşedintele Colegiului Medicilor Sibiu.

Potrivit preşedintelui CMS, printre problemele pensionarilor se numără şi pensiile mici. Deşi salariul medicilor a crescut, pensiile rămân neschimbate, iar Colegiul Medicilor nu are un statut potrivit pentru rezolvarea acestei probleme.

Este o meserie frumoasă, dar grea

Printre medicii pensionari sărbătoriţi s-a numărat şi doctor Aurelia Brehaiţă, care şi-a dedicat 38 de ani medicinei şi a transmis pasiunea pentru această meserie fiului şi nepotului său.

Asociaţia s-a înfiinţat în 2010, cu scopul de a obţine nişte facilităţi pentru pensionari, printre care gratuitate la tratament şi la medicamente, prioritate la consultaţii. 

“Pe vremuri aveam prioritate şi un cabinet sanitar. Majoritatea avem peste 80 de ani. Suntem 49 de membri ai asociaţiei. Eu am fost medic timp de 38 de ani. Este o meserie frumoasă, dar grea. Eu consider că trebuie să fii pregătit sufleteşte să fii alături de bolnavi, să-i înţelegi, să-i consiliezi, să-i apreciezi şi să te comporţi cu ei decent, ca să aibă încredere în tine. Cel puţin aşa am fost învăţaţi”, spune preşedintele Asociaţiei Medicilor Pensionari Sibiu.

Dr. Brehaiţă are încredere în medicii din generaţia actuală şi nu observă diferenţe între specialiştii din trecut şi cei din prezent: „Sunt în grija unor medici tineri, care sunt foarte amabili. Mă ajută, mă primesc. Nu pot să spun că există vreo deosebire ăntre medicii tineri şi cei de demult. Medicii din generaţia noastră nu au avut condiţiile pe care le au ei acum”, conchide aceasta.

Tot marţi, medicul a adresat şi un mesaj către tinerii care şi-au ales meseria de a lecui oamenii: ”Să trataţi cu foarte mare seriozitate problemele oamenilor bolnavi. Să ştiţi că viaţa unui medic nu se rezumă doar la pregătirea de la facultate. Toată viaţa un medic trebuie să înveţe şi să se adapteze la condiţiile care apar”, îndeamnă dr. Aurelia Brehaiţă.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA