Tribuna
De la UNTOLD la Sibiu Music Fest
De la UNTOLD la Sibiu Music Fest

După ce a deschis exploziv Festivalul UNTOLD 2019 de pe scena principală, AYA va da startul Sibiu Music Fest 2019.

AYA, DJ-iţa de 21 de ani care a mixat pe aceeaşi scenă cu Armin van Buuren, Martin Garix, Robbie Williams, David Guetta şi multe alte nume mari internaţionale, este invitată la Sibiu Music Fest 2019 ca să mixeze la începutul evenimentului.

Originară din Zalău, Iulia-Alexandra Rus a început să mixeze în urmă cu un an, astfel pășind pe urmele tatălui ei. În tot acest timp, a reuşit să facă senzaţie în numeroase cluburi din ţară şi străinătate.

In paralel a studiat şi s-a dezvoltat şi în activitatea de remixer având deja câteva remixuri apreciate, care au reuşit să strângă peste un million de vizualizări pe Youtube. Unul din ele fiind remixul piesei Mariola- cântat de Minelli.

Recunoaşte că nu i-a fost prea uşor, iar asta şi din cauza faptului că acest domeniu al muzicii este, încă, dominat de sexul masculin: "Pentru o fată este dificil să se remarce în domeniul acesta, existând prejudecata că fetele sunt mai puţin pregătite. Tocmai de aceea trebuie să demostrez mereu că pot mixa la un nivel înalt. Din ceea ce am observat până în momentul de faţă, când vine vorba de o DJ-iţă, unii au anumite reţineri, dar în momentul în care îmi încep activitatea la pupitru rămân plăcut surprinşi atât cei din public, cât şi persoanele care activează în această meserie. În plus, a trebuit să învăţ şi partea tehnică, începând cu legatul cablurilor, reglajele la nivelele de preamplificare şi amplificare, având în vedere că de cele mai multe ori, sonorizările din foarte multe cluburi nu sunt realizate de către profesionişti". Despre stilul său spune că este unul "complicat, bazat pe multă teorie muzicală“, dar care îi permite să mixeze uşor orice gen de muzică începând de la Dub-step, Trap, Hip-Hop, Reggaeton, Latino până la EDM, Deep House, Future House, Techno.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia