logo
Dan Barna: Bugetarea Participativă ne dă şansa să ne implicăm şi să alegem proiecte pentru Sibiu
Dan Barna: Bugetarea Participativă ne dă şansa să ne implicăm şi să alegem proiecte pentru Sibiu

Bugetarea Participativă a devenit o realitate în Municipiul Sibiu şi a ajuns în etapa finală de vot, iar fiecare cetăţean poate vota acum un singur proiect pe site-ul www.bugetareparticipativa.sibiu.ro. Cinci din cele 22 de proiecte ajunse în această etapă sunt propuse de membri ai USR Sibiu, în calitatea lor de cetăţeni. USR susţine spiritul de iniţiativă civică, ideile venite la propriu de la cetăţeni şi îi felicită pe toţi cei care au depus proiecte.

„Bugetarea Participativă arată că implicarea cetăţenilor în guvernarea locală este un lucru firesc şi necesar. Suntem foarte bucuroşi că Primăria Municipiului Sibiu a implementat Bugetarea Participativă în urma apelului nostru din decembrie 2017 şi a declaraţiei Primăriei că era în atenţia municipalităţii această iniţiativă. Felicit Primăria că a avut energia, anduranţa şi seriozitatea să ducă acest proiect până la capăt. Este o şansă reală de implicare şi îi invit pe cetăţenii din Sibiu să intre pe site şi să voteze fie unul din aceste proiecte, fie celelalte proiecte eligibile pentru că este o miză mare şi putem deschide jocul acesta democratic în care noi cetăţenii avem şansa să ne alegem ca o parte din buget să fie direcţionat pe proiectele de care ne pasă cel mai mult”, a declarat preşedintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna.


Mai jos sunt prezentate proiectele propuse de membri ai USR Sibiu:
Dotare curţi şcoli si grădiniţe cu jocuri educative Playform este proiectul propus de Andreea Floarea. Jocurile Playform propun copiilor spaţii de joacă şi cooperare, concepute pentru dezvoltarea activităţilor fizice şi diminuarea tensiunilor. Jocurile exterioare Playform oferă o modalitate diferită de realizare a jocurilor educative şi distractive pentru copii, care să le stimuleze imaginaţia şi creativitatea şi care să-i încurajeze să fie activi în timp ce se distrează.
(https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/proiecte/dotare-curti-scoli-si-gradinite-cu-jocuri-educative-playform/)
Amenajare şi acces în curţile şcolilor este proiectul propus de Laura Opricean şi Andreea Floarea. Curtea şcolii trebuie să fie un spaţiu accesibil pentru ca terenurile de sport din incinta şcolilor să fie folosite de către copii şi în afara orelor de curs şi în weekenduri. Proiectul îşi propune să deschidă curţile şcolilor şi să permită accesul liber al copiilor. (https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/proiecte/amenajare-si-acces-in-curtile-scolilor/)
Treceri de pietoni iluminate inteligent este proiectul propus de Ciprian Horsia şi presupune adăugarea de indicatoare rutiere luminoase permanent (preferabil cu energie regenerabilă -> acumulatori solari) şi poziţionate cât mai vizibil (nu ascunse după copaci sau alte obstacole), la trecerile de pietoni nesemaforizate, în special în zonele din proximitatea grădiniţelor, şcolilor, pieţelor agroalimentare, etc. (https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/proiecte/treceri-de-pietoni-iluminate-inteligent/)
ART Parc este proiectul propus de Alexandru Dudilă şi Victoria Ghilaş. Este un proiect creativ de amenajare cu mobilier urban a Parcului Cetăţii, pentru a transforma parcul într-un nou punct de atracţie turistică şi un loc de relaxare pentru cetăţeni, între zidurile vechii cetăţi.  (https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/proiecte/art-parc/)
Smart City Bus este proiectul propus de Alexandru Dudilă şi presupune dotarea autobuzelor Tursib cu dispozitive GPS cu scopul de a permite urmărirea acestora în timp real, de pe o aplicaţie mobilă. „Sibiul este unul dintre cele mai importante huburi tehnologice din România şi prin acest proiect Alexandru propune să facem un pas spre a deveni capitala SMART a ţării. (https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/proiecte/smart-city-bus/

comentarii
1 comentarii

Ar mai trebui semaforizate cateva intersectii, nu lasata viata pietonilor la bunul plac al soferilor. Iar in autobuze - lasate sa functioneze camerele de luat vederi, dar puse la nivel mediu,nu sus, ca sa se diminueze numarul mare de furturi, de care alesii nu vor sa stie. Oricum, ei nu iau autobuzul, asa ca nu-i priveste.
Biciclist
07.11.2018 09:06
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia