Tribuna
"Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în cadrul unei festivităţi dedicate "Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, la Avrig
Dan FRÂNCU
1741 vizualizari
Cuplurile din oraşul Avrig care au ajuns la aniversarea "Nunţii de Aur” (50 de ani de la oficierea căsătoriei) vor fi sărbătorite în cadrul unei festivătăţi dedicate zilei de 1 octombrie – „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”. La „Nunta de Aur” din acest an vor fi sărbătorite cuplurile care au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie în anul 2018, precum şi familiile care au avut această aniversare în anii 2016 şi 2017, ani în care nu s-a organizat sărbătoarea. La Avrig, ultima ediţie a „Nunţii de Aur” a fost organizată în anul 2015.

La propunerea primarului Adrian Dumitru David, Consiliul Local al oraşului Avrig, întrunit într-o şedinţă ordinară desfăşurată în urmă cu doar câteva zile, a acordat un aviz de principiu pentru organizarea sărbătorii dedicate „cuplurilor de aur”, urmând ca, în cadrul următoarei şedinţe de lucru, să adopte o hotărâre prin care să se stabilească, în mod concret, alocarea financiară acordată acestui eveniment, programul acestuia, precum şi alte eventuale chestiuni organizatorice. (Organizarea evenimentului depinde, în cea mai mare măsură, de numărul solicitărilor primite de la cuplurile aniversate.)

Pregătirile pentru organizarea „Nunţii de Aur” sunt în plină desfăşurare, în acest sens la Primăria oraşului Avrig fiind creat un grup de organizare.

„Reprezentanții cuplurilor cu domiciliul pe raza unităţii administrativ – teritoriale Avrig, ce au împlinit (sau urmează să împlinească), în acest an, 50 de ani de la oficierea căsătoriei, sunt invitați la sediul Primăriei oraşului Avrig – Serviciul Public de Asistentă Socială, cu următoarele documente: copie certificat de căsătorie; copii acte de identitate soți. În cazul în care unul dintre soți a decedat după împlinirea a 50 de ani de căsătorie, este necesară şi o copie a certificatului de deces al acestuia. Alături de aceste documente, reprezentantul fiecărui cuplu aniversat va ataşa o cerere, ce va fi completată la sediul Primăriei oraşului Avrig. Cererile se depun cel târziu până în data de 10 septembrie 2018”, se menţionează într-un comunicat emis de Primăria Avrig.

La Avrig, primele ediţii ale “Nunţii de Aur” au fost organizate de Asociaţia “Prietenii Avrigului”, Consiliul Local Avrig reuşind să acorde fiecărui cuplu sărbătorit câte un premiu financiar. Programul sărbătorii a cuprins o scurtă rugăciune pentru sănătatea cuplurilor, un program folcloric, acordarea unui premiu în bani şi a “Diplomei de Statornicie” fiecărui cuplu, tortul aniversaţilor etc. Şirul acestor evenimente s-a întrerupt în anul 2012 (când au fost sărbătorite 43 de cupluri), dar a fost reluat în anul 2015, cu sărbătorirea a 75 de cupluri.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA