Tribuna
Cum să folosești corect fondul de ten pentru un machiaj rezistent
Cum să folosești corect fondul de ten pentru un machiaj rezistent

Când vine vorba despre fondul de ten, putem spune că acesta are un rol definitoriu pentru un machiaj rezistent. Este produsul care se foloșeste zilnic, la orice machiaj, care oferă un aspect natural dacă este aplicat corect și uniformizează aspectul pielii și acoperă orice imperfecțiune.

În cazul în care fondul de ten nu este aplicat corect, întregul machiaj va fi compromis. Tocmai de aceea, există cateva reguli importante pe care orice femeie trebuie să le ia în considerare pentru a avea un machiaj pentru fata rezistent și extrem de frumos. Prin urmare:

  1. Regula de aur a unui machiaj profesional constă în curățarea tenului. Înainte de a aplica o bază pentru machiaj, iar mai apoi fond de ten, este necesar ca pielea să fie curățată perfect. Cu ajutorul unei loțiuni tonice și a unui disc demachiant trebuie îndepărtate toate impuritățile. Mai apoi se aplică o bază de machiaj, care să corespundă tipului de ten. Aceasta se lasă câteva minute să intre în piele, după care se aplică fondul de ten de la Cupio.
  2. Pentru ca fondul de ten să fie întins foarte bine, se recomandă utilizarea unui burete pentru machiaj. Acesta trebuie umezit (atenție: după ce se ține buretele sub jetul de apă, acesta se stoarce foarte, foarte bine). Rolul fondului de ten este de a crea un strat fin, care să acopere imperfecțiunile de pe față. Trebuie întins extrem de bine, pentru a evita formarea unor acumulări inestetice în zonele ridate. Cel mai bun aliat în vederea aplicării corecte a fondului de ten este lumină. Dacă machiajul este realizat într-o încăpere cu multă lumină naturală, atunci rezultatul va fi unul peste masură. În caz contrar, se riscă apariția diverselor dungi și pete, care se vor vedea la lumina naturală foarte evidențiate și care vor compromite întregul machiaj.

Atunci când se aplică un font de ten se pornește din zona T (zona T este constituită din frunte, nas și bărbie), după care se întinde înspre zona pomeților, gât și decolteu. Întotdeauna se va aplica fond de ten pe gât și decolteu pentru că aspectul să fie unul continuu și fin. Aplicarea produsului trebuie facută prin tapotare rapidă, de jos în sus.

    3.  Ultima regulă care stă la baza aplicării corecte a fondului de ten Cupio constă în fixarea acestuia cu o pudră. Rolul acesteia este de a oferi un plus de rezistență și de a îndepărta excesul de strălucire.

 

 

Bineînțeles, aplicarea corectă a fondului de ten nu este suficientă pentru că machiajul să fie rezistent, frumos și cu aspect natural. Astfel, este necesar să bifăm încă câteva aspecte referitoare la un fond de ten potrivit pentru un machiaj pentru față rezistent:

  • Fiecare fond de ten se potrivește unui anumit tip de ten. Prin urmare, trebuie ales acel fond de ten care să se potrivească tenului, așa cum sunt cele de la Cupio.
  • Alegerea nuanței fondului de ten este la fel de importantă. Cea mai eficientă zonă de testare în vederea alegerii nuanței potrivite este linia mandibulei.
  • Gradul de strălucire al fondului de ten (finish-ul). Există trei tipuri de finish, și anume: finish satinat (care oferă o strălucire puternică), finish mat (ideal pentru persoanele cu ten acneic) și finish natural (are un aspect natural, cuprins între celelalte menționate anterior).

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia