logo
Cum să evitaţi îmbolnăvirea animalelor
Andra MARINESCU
768 vizualizari
Cum să evitaţi îmbolnăvirea animalelor
Proprietarii de animale au obligaţia de a respecta măsurile pentru a asigura protecţia şi bunăstarea animalelor şi de a evita apariţia unor boli transmisibile. Colegiul Medicilor Veterinari - filiala Sibiu a transmis, printr-un comunicat de presă, câteva recomandări de care trebuie să se ţină cont.

În primul rând, cei care au în grijă animale trebuie să colaboreze cu medicii veterinari, să comunice cu ei, să le solicite carnet de sănătate pentru animale şi să deţină cartea de exploataţie, formularul de mişcare, cartea de sănătate a animalului, paşaportul, în cazul bovinelor şi cabalinelor, certificatul de sănătate şi documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar, în cazul mişcării către abator.
De asemenea, proprietarii de animale trebuie să colaboreze cu serviciile veterinare pentru a efectua acţiuni de prevenire a îmbolnăvirii animalelor, să respecte dispoziţiile autorităţii veterinare privind izolarea şi eliminarea din efectiv a animalelor diagnosticate cu boli transmisibile, să cureţe şi să dezinfecteze adăposturile, să colecteze cadavrele şi deşeurile alimentare şi să comercializeze produsele alimentare numai în unităţi sau spaţii autorizate.
"Medicii veterinari caută permanent să menţină o bună colaborare cu crescătorii de animale, cu asociaţiile crescătorilor de animale constituite, cu micii producători de bunuri alimentare, prin întâlniri şi informări. De asemenea, verifică şi controlează modul cum sunt respectate obligaţiile privind prevenirea apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire la animalele din proprietate şi aplică măsuri corective în cazul identificării unor neconformităţi", spune dr. Ioan Penţea, secretar al Colegiului Medicilor Veterinari din judeţul Sibiu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia