Aeroport

Filarmonica

Arka Park


CiresicaTCS

Arena Platos

TNT Mag

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

);

Crescătorii de animale, aşteptaţi la APIA Sibiu


de Ioan VIDRIGHIN
vidrighinioan@tribuna.ro

30 mai 2008 00:03
286 vizualizari
A-  A+  tipareste  yahoo  mail
* Doar pānă la 15 iunie se mai primesc cereri de acordare a subvenţiilor pentru creşterea bovinelor, ovinelor şi caprinelor *

Reprezentanta Centrului Judeţean pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Sibiu, Carmen Dordea, atenţionează crescătorii de animale din judeţ că mai sunt doar 14 zile pentru depunerea cererilor de acordare a subvenţiilor pentru creşterea bovinelor, ovinelor şi caprinelor. Aceste cereri trebuie înregistrate până la data de 15 iunie la centrele APIA din Sibiu, Mediaş, Porumbacu de Jos, Agnita şi Miercurea Sibiului.
Reamintim condiţiile de eligibilitate pentru primirea subvenţiilor: la bovine - exploataţiile trebuie să aibă minim 3 exemplare, cu vârsta minimă de 6 luni. Proprietarii trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu au datorii la bugetul de stat; la ovine şi caprine - exploataţiile de ovine trebuie să cuprindă minim 50 capete femele, iar exploataţiile de caprine - 25 capete femele, care au împlinit vârsta de minim un an până la 31 martie 2008. Efectivele de femele trebuie să fie înscrise în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să fie crotaliate. De asemenea, efectivele de ovine şi caprine trebuie să fie menţinute în exploataţii până la 14 septembrie 2008, în vederea efectuării controlului la faţa locului. Şi crescătorii de ovine şi caprine sunt obligaţi să declare pe proprie răspundere că nu au datorii la bugetul de stat.
Carmen Dordea afirmă că nu mai este necesar ca fermierii să prezinte adeverinţa de proprietate asupra bovinelor, ovinelor şi caprinelor, eliberată de primărie.
Subvenţiile acordate de stat în anul 2008 pentru ovine şi caprine sunt de 45 lei/cap, iar la bovine de 490 lei/cap, cu tendinţă de majorare.
 

.Adauga un comentariu la acest articol
Numele:
Mesaj:
Cod de verificare     Cod de verificare    
( scrieti codul de verificare format din 5 cifre in casuta libera )
Eurotrip

Sanostar

Exposibiu