Aeroport

Filarmonica

Arka Park


CiresicaTCS

Arena Platos

TNT Mag

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

);

Copiii, invitaţi să se Óntreacă de Ziua Apei04 martie 2013 22:21
781 vizualizari
A-  A+  tipareste  yahoo  mail
„Apă-Canal” şi Wilo România vor marca în 22 martie un dublu eveni­ment - Ziua Mondială a Apei şi 5 ani de existenţă a Proiectului educaţional „Prietenii apei”.
Copiii cu vârste cuprin­se între 4 şi 14 ani, din in­stituţiile de învăţământ din localităţile aflate în aria de operare a „Apă-Canal” Sibiu sunt invitaţi să reali­zeze lucrări pe tema „Apa în viaţa noastră”, iar cele mai bune creaţii vor fi reunite într-o expoziţie tema­tică organizată la sediul „Apă-Canal” Sibiu, anunţă societatea Apă-Canal.
În pregătirea Zilei Mon­diale a Apei vor fi orga­nizate prezentări în şcoli şi grădiniţe pe tema utilizării corecte a resurselor de apă precum şi proiecţii de filme tematice la Studioul Astra Film Sibiu.
Copiii sunt invitaţi să rea­­lizeze, până pe 15 martie, o lucrare (desen, poezie, compunere, ma­chetă etc) menită să ilustreze modul în care înţeleg importanţa „lichi­dului vital”.
Pe 22 martie, autorii celor mai sugestive creaţii vor fi invitaţi la vernisajul expoziţiei şi premiaţi cu cupe, diplome şi premii-surpriză. Distincţii vor fi oferite şi instituţiilor şi per­soanelor ce au promovat Proiectul „Prietenii apei” de-a lungul primilor 5 ani de existenţă.
Proiectul „Prietenii apei” este în momentul de faţă cel mai amplu program educaţional derulat de un operator de servicii de alimentare cu apă şi canalizare din România, aproximativ 6.000 de copii din şcoli şi grădiniţe re­ven­dicându-şi până în prezent statutul de „prie­ten al apei”.
În cadrul proiectului au fost realizate vizite ce re­constituie „drumul apei” de la sursă la consumator, marcându-se anual Ziua porţilor deschise, Ziua internaţională mediului şi Ziua mondială de moni­torizare a calităţii apei.
În anul 2012, „Prietenii apei” au participat, în pre­mieră, la „Săptămâna ver­de” a Comisiei Euro­pene şi au fost lansate Broşura ”Prima mea carte despre apă” şi jocul edu­ca­ţional „Salvează pică­tura!”. Şi în acest an, seria materialelor educaţionale va fi continuată prin rea­lizarea unui puzzle privind parcursul apei din natură, utilizarea ei în locuinţe şi restituirea în mediul în­conjurător.
Detalii privind partici­parea la Ziua Mondială a Apei pot fi obţinute de la Biroul Relaţii Publice, tel. 0269/22.00.20, www. apacansb.ro, e-mail relatiipublice@apacansb.ro.Adauga un comentariu la acest articol
Numele:
Mesaj:
Cod de verificare     Cod de verificare    
( scrieti codul de verificare format din 5 cifre in casuta libera )

Bravo Apă Canal Sibiu, aceste lucrări ar trebui să fie relizate de către Apele Romăne prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu, dar, pauză nimica şi Ón acest an. Nu ştiu cu ce se ocupă şefii lor că numai de ce trebuie nu se ocupă, adică nici un eveniment anunţat, ieşiri Ón presă sau orice altceva de genul acesta. Felicitări şi ruşine celor de la Apele Romăne care nu au nici o iniţiativă Ón acest sens. Să auzim de bine.

cel mai bun in 05.03.2013 17:00 ( 5.15.236.208 )

Eurotrip

Sanostar

Exposibiu