logo
spartan
Copii exploataţi prin muncă. DGASPC Sibiu: „Ţine de normalitatea mediului rural, aproape nimeni nu raportează abuzurile!”
Copii exploataţi prin muncă. DGASPC Sibiu: „Ţine de normalitatea mediului rural, aproape nimeni nu raportează abuzurile!”
De la începutul anului 2018 şi până în prezent, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu a înregistrat patru sesizări de exploatare prin muncă a copiilor.

"Fenomenul exploatării prin muncă afectează un număr însemnat de copii, însă este greu de monitorizat, având în vedere că folosirea copilului în gospodărie sau la muncă ţine de normalitatea mediului rural şi aproape nimeni nu o raportează ca abuz. Copiii exploataţi prin muncă nu merg la şcoală şi au foarte puţin timp la dispoziţie să se joace sau poate chiar deloc, iar mulţi dintre ei nu primesc nici hrană sau îngrijire corespunzătoare, fiindu-le refuzat, practic, dreptul la copilărie",  a spus Laura Camelia Vilsan, directorul general al  DGASPC Sibiu.
Potrivit reprezentanţilor DGASPC, la nivelul fiecărui judeţ sunt constituite echipe multidisciplinare şi interinstituţionale cu misiunea de a identifica, referi şi monitoriza cazurile de muncă a copilului. Acestea includ reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor angajate în combaterea exploatării copiilor prin muncă, printre care DGASPC, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Organizaţii Neguvernamentale, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi  Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Centrul Regional Alba Iulia.
Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor puteţi contacta de luni până vineri, în intervalul orar  7.30-16,  "Telefonul Copilului" 0269983. Acest număr de telefon poate fi apelat, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.  (L.S)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia