Tribuna
Conferinţă la Biblioteca Orăşenească Avrig, cu ziaristul Grigore Cartianu
Dan FRÂNCU
2168 vizualizari
Conferinţă la Biblioteca Orăşenească Avrig, cu ziaristul Grigore Cartianu

Duminică, 21 mai, începând cu ora 18, Biblioteca Orăşenească din Avrig (str. Avram Iancu, nr. 25) va fi gazda conferinţei “Crimele Revoluţiei Române - Sângeroasa diversiune a KGB-iştilor din FSN”, susţinută de cunoscutul ziarist român Grigore Cartianu.
În cadrul evenimentului, Grigore Cartianu va vorbi despre cele patru cărţi ale sale referitoare la evenimentele din decembrie 1989 (“Sfârșitul Ceaușeștilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi” și “Cartea Revoluției”), precum şi despre filmul documentar “Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, regizat de maestrul Radu Gabrea, producţie pentru care a realizat scenariul. Prezentarea operelor va fi completată de un dialog cu publicul prezent (întrebări şi răspunsuri), precum şi de o sesiune de autografe.
Cei interesaţi se vor putea folosi de acest prilej pentru a afla detalii şi despre celelalte cărţi din seria de autor Grigore Cartianu (“Jurnalul unui puci ratat”, “Miracolul din noiembrie” și “Hagi”).
Toate volumele ziaristului vor putea fi achiziţionate la faţa locului. Intrarea la conferinţă este liberă.

Despre autor

Grigore Cartianu (48 de ani), născut la Brădiceni, com. Peștișani, Gorj, este unul dintre ziariștii cu notorietate mare din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV.
Serialul său despre prăbuşirea dictaturii comuniste şi despre Revoluţia Română (în ziar și la TV) a produs o emoţie naţională. Românii au aflat, şocaţi, că au fost cobaii unui experiment sângeros. Şi că mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând chiar funcţii importante în stat.
În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul.
A publicat 8 volume, vândute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare.
D.F.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia